≫ 

Stanje u Hrvatskoj alarmalntno: Objavljen snimak kuća uništenih u odronu, "nestale su kao u filmu" (VIDEO)

Voda poplavila nekoliko kuća, kao i put u Kuljanima, gde je više desetina stanovnika odsečeno

  • 0

Hrvatski mediji objavili su danas video-snimak na kojem se vidi kako se u Hrvatskoj Kostajnici, koju je poplavila Una, usled nastalog velikog odrona urušavaju kuće, a neke su i do temelja uništene.

Veliki odron tla u Hrvatskoj, kuće se urušile, ima povređenih: Stanje sve gore zbog izlivanja Une (FOTO) (VIDEO)

Mediji su preneli da je u poslepodnevnim satima u tom mestu došlo do velikog odrona tla, da je oštećeno najmanje šest kuća i da ima povređenih.

U Hrvatskoj Kostajnici proglašeno je vanredno stanje zbog poplava, a Indeks.hr prenosi da su tamo u velikom odronu tla kuće uništene do temelja.

Mira Ceravić bila je pred svojom kućom u vreme odrona.

- Odjednom sam čula nešto kao da se drvo lomi. Ali kad sam videla da se brdo pokreće… to su momenti bili. To je samo odjednom krenulo i komšinica je baš tad krenula gore. Ja sam vikala da beži, jedva je uspela pobeći. Kuće su se prevrnule, tu je čoveku satralo pun tor ovaca -  kaže Ceravić za "Dnevnik.hr".

Foto: Twitter/VladaRH

Voda poplavila nekoliko kuća, kao i put u Kuljanima, gde je više desetina stanovnika odsečeno.

Premijer Andrej Plenković obišao je danas poplavljeno područje Hrvatske Kostajnice, koja je trenutno najteže pogođena ovom prirodnom nepogodom, a tom prilikom je izjavio da su kuće nestale "kao u filmu".

- Ovo su stvarno vanredne situacije - rekao je Plenković u Hrvatskoj Kostajnici.

- Kao u filmu nestalo je nekoliko kuća, putevi, dva auta HEP-a koji su jutros došli da poprave vodove - rekao je premijer.

Voda preti i u Lici, gde je, posle kiša i visokih temperatura, topljenje velikih količina snega na Velebitu počelo da uzrokuje probleme na kosinjskom području, ali za sada tamo nije ugrožena nijedna kuća.

Na snazi su vanredne mere zaštite od poplave na karlovačkom području zbog porasta vodostaja uzrokovanog topljenjem snega.

VIDEO: Pogledajte snimak kuća uništenih u odronu u Hrvatskoj:

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA