Nastavak brutalnih kriminalnih obračuna u Crnoj Gori: Likvidiran Čađenović, član barske ekipe, koji je bio optužen za ubistvo navijača Zvezde (FOTO) (VIDEO)

Čađenović je bio blizak sa braćom Vladimirom i Duškom Roganović, a zajedno su bili optuženi za ubistvo navijača Crvene zvezde Marka Vesnića

  • 4

Dražen Čađenović (31) poginio je sinoć oko 19 sati u Podgorici kada je u blindiranom automobilu koji je vozio eksplodirala bomba. Iz policije su sinoć nezvanično rekli da je Čađenović pripadnik barske kriminalne grupe i da mu je policija to vozilo nedavno bila oduzela zbog provera.

Jaka eksplozija u Podgorici: Obračunavaju se klanovi, pola grada bilo blokirano (VIDEO)

"Vijestima" je sinoć rečeno iz Uprave policije da je Čađenović, kojeg su nakon eksplozije videli na snimku sigurnosnih kamera, došao do rampe u garaži, izašao iz vozila da pozove stražara da mu podigne rampu i, dvadesetak sekundi nakon što je ušao, unutrašnjost vozila je eksplodirala. Stražar koji je bio u blizini nije povređen, niti je napravljena šteta na drugim vozilima koja su bila u garaži na Rimskom trgu.

Građani Podgorice koji su sinoć bili u tom delu grada bili su veoma uznemireni. Nekoliko njih je sinoć "Vijestima" ispričalo da je detonacija bila jaka i da se sve treslo u celom kvartu. Njih je posebno uznemirilo to što je iz garaže, dugo nakon eksplozije, kuljao crni dim i nisu znali da li je i ko je nastradao, i koliko žrtava u garaži ima. Svi građani tog dela grada bili su na ulici.

Foto-ilustracija: e-stock.us/Petar Jovanović

Iz policije nezvanično je rečeno da je blindirano vozilo BMW minut nakon što je ušlo u garažu, eksplodiralo. Blindirani BMV, podgoričkih tablica, u kome je bio Čađenović u potpunosti je uništen iznutra, iako je imao sedmi stepen zaštite koji bi trebalo da bude otporan na sva spoljna dejstva.

Sagovornici "Vijesti" su kazali da je on juče došao u Podgoricu iz Bara, gde živi.

Iz policije kažu i da sada sa sigurnošću ne mogu reći da li je bomba eksplodirala u vozilu, ili je bila zakačena ispod njega. Postoji mogućnost, kazao je jedan od sagovornika iz policije, da je bomba prevožena u vozilu i da je slučajno aktivirana. Takođe, portal CDM piše da policija istražuje i mogućnost da je eksplozivna naprava aktivirana na daljinski, što bi značilo da je napadač pratio Čađenovića.

Foto: Facebook/Podrska Za Novljane Roganovic Vladimira,Duleta i Cadja,Uz Vas Smo!

"Pobjeda" piše da je eksploziv velike razorne moći, najverovatnije plastični, bio postavljen ispod njegovog blindiranog automobila, četvrtog stepena zaštite i da je aktiviran daljinskim.

Čađenović je bio blizak sa braćom Vladimirom i Duškom Roganović, koji slove za članove "kavačkog klana", a zajedno su bili optuženi za ubistvo navijača Crvene zvezde Marka Vesnića. Apelacioni sud je u oktobru 2014. godine potvrdio prvostepene oslobađajuće presude Višeg suda u Podgorici Vladimiru Roganoviću i Čađenoviću, a Duško Roganović osuđen je na osam godina zatvora za to ubistvo.

Ko su Roganovići i da li je u toku rat klanova? Sve o švercu, sačekušama, ubistvima i zločinima crnogorske porodice (FOTO)

Foto: Facebook/Podrska Za Novljane Roganovic Vladimira,Duleta i Cadja,Uz Vas Smo!

Šef DPS-a i kandidat za predsednika Crne Gore, Milo Đukanović, sinoć je gostujući na Televiziji Pink M kazao da je teško reći da se možemo osećati bezbedno.

- Zaista je teško večeras kazati da svi možemo da se osećamo bezbedno. Moglo se tu naći više slučajnih prolaznika. Rat kriminalnih klanova ulazi u sve težu fazu i to stavlja državu pred dodatna iskušenja. Ipak to je prateći problem ubrzanog civilizacijskog razvoja i siguran sam da će Crna Gora smoći snage da iskoreni i taj problem - kazao je Đukanović.

Pogledajte snimak "Vijesti":

(Telegraf.rs)

Daljinac

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA