≫ 

Momenat u kome patolog priča o prvoj Davidovoj obdukciji niko nije čuo. Snimljen je kada je tiho rekao da smrt nije bila slučajna (VIDEO)

Davidovi roditelji ističu da im niko nije saopštio vreme smrti njihovog sina, što bi obdukcijom trebalo da bude utvrđeno. Prema Zakonu o sudskoj medicini, patolog treba da utvrdi vreme smrti, a to se u ovom slučaju nije dogodilo

  • 3
Željko Karan - patolog koji je obavio prvu obdukciju Printskrin: Facebook/ReStart Srpska

Dvadesetjednogodišnji student iz Banjaluke David Dragičević nestao je 18. marta, a njegovo telo je pronađeno šest dana kasnije, na ušću Crkvene u Vrbas. Roditelji nastradalog mladića tvrde da je njihov sin ubjen, a policija s druge strane navodi da nema indicija da je u pitanju krivično delo.

Kako navode Davor Dragičević i Suzana Radanović, Davidovi roditelji, niko im nije saopštio vreme smrti njihovog sina, što bi obdukcijom trebalo da bude utvrđeno. Prema Zakonu o sudskoj medicini, patolog treba da utvrdi vreme smrti, a to se u ovom slučaju nije dogodilo. Po nalogu Ministarstva zdravlja Republike Srpske obdikcija je ponovljena, a saopšteno je samo da je patolog iz Beograda potvrdio nalaze kolege Željka Karana, koji je vršio prvu obdukciju.

>>>Naš sin je ubijen, ubica je ovde među okupljenima i posmatra šta se dešava: Krici roditelja momka iz Banjaluke (FOTO)

David Dragičević, Foto: Facebook/Radanovic Suzana Zoran

Na nedavno objavljenim snimcima sa konferencije za štampu, može se videti da upravo doktor Željko Karan, sebi u bradu, priznaje da Davidova smrt nije bila "zadesna". Ovaj detalj ostao je potpuno nezapažen, a video sa konferencije, na kojoj je učestvovao i načelnikUprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS Darko Ilić, objavilo je Udruženje građana "Restart Srpska" na svojoj Fejsbuk strani.

Novinarka je u toku konferencije postavila pitanje da li je, što se policije tiče, Davidova smrt okarakterisana kao "zadesna", a patolog Željko Karan je tiho, sebi u bradu odgovorio: "Nije nikako".

S druge strane, Ilić je naveo da je nastradali mladić najverovatnije u nedelju, 18. marta, sa mosta u naselju Lauš upao u nabujalu Crkvenu, koja ga je potom odnela do reke Vrbas, ističući da kriminalistička verzija jasno ukazuje da se radi o zadesnoj smrti.

David Dragičević, Foto: Facebook/Radanovic Suzana Zoran

Više od 1.000 građana okupilo se u ponedeljak uveče, 26. marta, na Trgu Krajine u Banjaluci na skupu "STOP nekažnjenim ubistvima u Banjaluci – Pravda za Davida", kako bi sa njegovm roditeljima odali počast Davidu, ali i u znak protesta zbog informacija koje je o slučaju iznela policija.

Iznesene tvrdnje policije naišle su na osudu Davidove porodice i mnogih Banjalučana, jer porodica navodi da je Crkvena do kolena, a da je mladić ubijen.

Reakcija doktora Karana ispraćena je neverbalnom komunikacijom, koja može ukazivati na određeni stepen nervoze.

Pogledajte snimak, pa procenite sami:

(Telegraf.rs)

Daljinac

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dalibor

    4. april 2018 | 12:35

    Dajte ljudi sto se tolika hampa digla oko tog decka,znate li vi koliko je prije njega necijih sinova i kcerki steadalo da li nesretnim slucajem ili namjerno jer se hampa digla zato sto roditelji imaju para 10000 0 davali za informaciju sta je sa onim roditeljima koji nemaju ni za leba a dijete im nastradalo sto se nije dizala prasina oko sirotinje kad nastrada,osudjujem svako nasilje ali koliko vidim i citam po medijima da on i nije bio neka cvecka u 3h ujutro se tukao sa nekima molim lijepo kako misli takva osoba ustati u 5 ujutro i ici na posao zaraditi za leba hvala

  • Ja

    5. april 2018 | 15:24

    Sta mu vreme znaci? Njega nema pa nema....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA