≫ 

Izgorelo gnezdo sa pet malih roda: Dok su deca pištala, njihovi roditelji su nemoćno gledali kako im vatra guta dom i porod (FOTO)

Žitelji sela Sopot su očajni što nisu uspeli da spasu pet mladih ptica koje su se nalazile u zapaljenom gnezdu

  • 2

Dok su mlade rode pištale od straha i bolova, njihovi roditelji su nemoćno gledali kako vatra guta njihov porod i dom na jednoj banderi u selu Sopot kod Kavadaraca, na jugu Makedonije. Žitelji sela su očajni što nisu uspeli da spasu pet mladih ptica koje su se nalazile u zapaljenom gnezdu.

Pogledajte gde i kako živi svraka Milojko, najneobičniji kućni ljubimac u Srbiji (VIDEO)

To nije pošlo za rukom ni vatrogascima, koji su na poziv seljana veoma brzo stigli i počeli da gase požar koji je zahvatio gnezdo sa rodama.

Komandir Teritorijalne protivpožarne jedinice iz Kavadaraca, Ilčo Bogoevski je za agenciju MIA izjavio da su ili zmije ili mlade rode, gurajući se izazvale spajanje žica i kratki spoj, nakon čega je izbio požar u gnezdu.

Odrasle rode su do poslednjeg trenutka ostale u gnezdu, Foto: pixabay.com

- Vidno uznemirene, odrasle rode su do poslednjeg trenutka ostale u gnezdu, kao da su tražile način kako da spasu svoj porod. Na žalost, nikako nismo uspeli da im pomognemo iako smo odmah obavestili vatrogasce i zaposlene u elektrodistribuciji - izjavili su očevici za KTV iz Kavadaraca.

Izgoreo je i deo bandere, ali su vatrogasci sprečili da se vatra ne proširi na okolne objekte. Rode se često mogu videti na raznim mestima i lokacijama u Makedoniji, a prema podacima od pre dve godine, tada je u 817 gnezda bilo 3.661 roda.

VIDEO: Zatvorenici rešili problem pasa lutalica

(D. J.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA