≫ 

Dodik kandidat za člana Predsedništva BiH, premijerka Cvijanović kandidatkinja za predsednicu Republike Srpske

Izbori će se održati u oktobru

  • 18

Aktuelni predsednik Republike Srpske i lider SNSD, Milorad Dodik, zvanično je kandidat te stranke za člana Predsedništva BiH iz reda srpskog naroda, dok će se premijerka Željka Cvijanović kandidovati za predsednicu Srpske, odlučeno je danas na sednici Glavnog odbora SNSD. 

- Republika Srpska je jedini prioritet moje politike, a RS će biti ojačana i snažna mojim izborom za srpskog člana Predsedništva BiH - poručio je Dodik nakon objave kandidature, preneli su mediji u BiH.

On je rekao da će cilj SNSD na izborima u oktobru biti istorijski dobar rezultat.

Nije se srušio helikopter na području Bratunca: Došlo je do spoja žica na dalekovodu zbog čega se čula eksplozija (FOTO)

Dodik je rekao kako je ponosan na stranačko jedinstvo Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Posebno je, kazao je, ponosan na stranačko jedinstvo.

Dodik će izbornu kampanu voditi pod sloganom "Pod zastavom Srpske".

Dodik ove godine završava drugi mandat na čelu Republike Srpske i više nema pravo kandidovanja za tu poziciju.

Federalni mediji uglavnom konstatuju da će se Dodik kandidovati za člana Predsedništva, države BiH koju, kako kažu, ne priznaje.

ŽELJKA CVIJANOVIĆ KANDIDATKINJA ZA PREDSEDNICU REPUBLIKE SRPSKE

Glavni odbor Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) doneo je danas odluku da Željka Cvijanović bude kandidatkinja za predsednicu Republike Srpske na predstojećim Opštim izborima.

Aktuelna premijerka RS-a i potpredsednica SNSD-a tako će se u oktobru boriti da na funkciji prvog čoveka tog entiteta zameni stranačkog kolegu Milorada Dodika.

Željka Cvijanović će se boriti da nasledi Dodika Foto: Tanjug/Tanja Valič

Uoči sednice Glavnog odbora ove stranke Cvijanović je istakla ogromnu zahvalnost i odgovornost što je imala priliku da više od pet godina u ime SNSD-a vrši premijersku funkciju, što podrazumeva, kako je istakla, dnevnu operativnost.

Ona je naglasila da je SNSD bio među prvim strankama koje su imenovale žene iz svojih redova na najvažnije funkcije.

- Šta god budem radila ponašaću se na način da je to stvar poverenja koje mi je ukazano i da moram da odgovorim bar istom ili većom merom - rekla je Cvijanović.

Potpredsednica SNSD-a je kazala da je u proteklom periodu obavljala naizloženiju poziciju.

- Svako vas krivi i kad nema penzija, kada ima rupa na putu. Prema tome, stalno ste na nekom udaru - poručila je Cvijanović.

Pre funkcije premijerke ovog bh. entiteta obavljala je posao ministarke za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Republike Srpske. Po profesiji je profesorka engleskog jezika, a magistrirala je pravne nauke.

VIDEO: Vučić, Dodik i Vujanović na štandu Srbije sa trubačima Dejana Petrovića

(Telegraf.rs/Tanjug/Klix.ba)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mladjo rep.srpska

    29. maj 2018 | 18:32

    Nikad neces biti predsjednica sanjaj o tome

  • Milos

    29. maj 2018 | 16:31

    Mislio sam da je gospodin Dodik mnogo mudriji i prakticniji politicar jer Zeljka Cvijanovic je izbor za poraz.Zeljka Cvijanovic je vec jednom.izgubila od SzP i opet ce. Pocetak kraja Republike Srpske je poceo sa njenom kandidaturom. Ako SNSD nema boljeg kandidata od nje onda i treba da nestane.

  • Ja

    29. maj 2018 | 16:17

    Ovaj ko Tito hoce da vlada

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA