Kapetan Dragan uskoro na slobodi?

Vasiljković će se petočlanom sudskom veću obratiti video-linkom iz zatvora

  • 2

Dragan Vasiljković, poznatiji kao Kapetan Dragan mogao bi da se nađe na slobodi, kako veruje njegov branilac Goran Cvetić, jer su Hrvati prekršili međunarodno pravo.

Kapetan Dragan prošle godine je osuđen na 15 godina robije prvostepenom presudom, a sledeće nedelje trebalo bi da sazna kakva će biti konačna presuda.

Pre nego što su izrekli presudu kapetanu Draganu, ispred suda su mu ostavili dve poruke: Obe su slutile šta će se desiti (FOTO) (VIDEO)

Vrhovni sud Hrvatske zakazao je za 12. jun žalbeno ročište, posle koga bi trebalo da donese pravosnažnu odluku.

Dragan Vasiljković - Kapetan Dragan Foto: Profimedia/AFP

- Smatram da će mu se presuda preinačiti, odnosno smanjiti i da će biti napokon pušten na slobodu. Odbrana je bila veoma aktivna. Obavestili smo UN i državnog tužioca Australije. Garancije Hrvatske su prekršene, jer su Australiji prilikom isporučenja Dragana garantovali da će ga teretiti samo za tri krivična dela. Međutim, sudili su mu za pet dela, od kojih je za četiri osuđen.

Ovo je teško kršenje kako međunarodnog prava, tako i ljudskih prava - objašnjava Cvetić, dodajući da Kep nikad neće prihvatiti nametnutu krivicu, piše Informer.

Vasiljković će se petočlanom sudskom veću obratiti video-linkom iz zatvora.

- Dragan nije kriv i ne želi da prizna ništa što nije uradio - kaže Cvetić.

Procena je da će poništiti prvostepenu presudu i proces vratiti na početak, a da će istovremeno doneti odluku da mu se ukida pritvor.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Šile

    8. jun 2018 | 06:31

    Ne može biti prekršeno nešto što ne postoji. Nema medjunarodnog prava, odavno je zamenjeno nepravdom moćnih. Kapetan Dragan, srpski heroj, ostaje u ustaškom kazamatu do smrti i odlazi pravo u istoriju pored mnogih srpskih heroja koji se se borili za nedostižnu istinu i pravdu.

  • Zvonko

    7. jun 2018 | 23:23

    Puste zelje nas glupih

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA