≫ 

Crteži banjalučkih đaka podelili javnost: Da li je ovo za aplauz ili psihologa?

Da nisu dečiji crteži, verovatno bi bili zabranjeni za mlađe od 18

  • 8

Prasići koji zadovoljno nazdravljaju pićem, dok se na ražnju peče polunag čovek, motiv su jednog od crteža koji su navodno izloženi u jednoj osnovnoj školi u Banja Luci.

Takvih umetničkih dela ne fali u holu škole, tvrdi tviteraš koji je dva ovakva crteža objavio na popularnoj društvenoj mreži.

Sam Bog je spasao Hilandar: Bujica na Svetoj Gori nosila sve pred sobom, blato i voda čudom zaobišle jedino manastir (FOTO) (VIDEO)

Drugi dečji rad uzmenirava još više nego prvi. Dok je na onom sa prasićima čovek samo vezan za ražanj, na onom sa ovcom ljudsko biće je vrlo jasno nabijeno na kolac, čiji mu jedan kraj izlazi kroz usta - prizor kome se životinja zdušno veseli.

Radovi su podigli ogromnu prašinu među tviterašima, koji su se odmah podelili u dva tabora - jedni su osudili crteže, uvereni da nadležne službe treba da potraže nastavnika koji je zadao ovu temu (koja god to tema bila), dok su drugi tvrdili kako se bez snažne poruke ne može podići svest o nepotrebnosti ubijanja životinja.

- Vegani postaju agresivni - napisao je mladić koji je fotografije i objavio.

- Šta je bila tema..baš me zanima... i ko je to normalan uopšte izbacio... hajde sve šala i sprdnja...ali, ovo je bolesno - izrazila je svoj stav jedna tviterašica.

- Meni je ovo sjajna psihologija. Verovatno je neko od nastavnika ko ne stvara šablon dete, nego im daje slobodu. Treba imati duha za ovakve crteže i to još u osnovnoj školi. Svaka čast - odgovorili su drugi.

Autentičnost crteža nije potvrđena, iako je mladić koji ih je okačio nekoliko puta ponovio kako je reč o Osnovnoj školi "Sveti Sava" na Laušu.

Šta vi mislite o tome? Da li je ovo za aplauz ili psihologa?

(D.D.S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Van

    28. jun 2018 | 09:23

    Posle ovih crteža ljudi bi morali i trebali da se zamisle kako bi bilo da su na mestu životinja a životinje na mestu ljudi.

  • Ceca

    27. jun 2018 | 23:40

    Ni psiholog njima ne moze da pomoge

  • Ivan

    28. jun 2018 | 06:45

    Bravo deco, svest se budi u pubertetu.hvala bogu pa jos uvek ima zdravog razuma. A vi kojima ovo smeta ah za vas je normalno uciti decu kako da kolju umesto da neguju prirodu i ono sto nam daje! Nisam vegetarijanac ali u svetu je ishrana zivotinjskim mesom odavno izgubila na lestvici namene, prvenstveni cilj je ubiti!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA