Da li je Kolinda preterala sa slavljem u Rusiji? Hrvati su rekli svoje (VIDEO)

Nakon slavlja u loži, Kolinda je nastavila da se raduje pobedi sa fudbalerima u svlačionici

  • 8

Nakon što su vesti o slavlju predsednice Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović preneli brojni svetski mediji, povela se rasprava o tome da li je njeno ponašanje bilo primereno. Što se tiče čitalaca hrvatskog portala, većina misli da je ona "preterala u Rusiji."

Predsednica Hrvatske gledala je utakmicu između reprezentacija Hrvatske i Rusije iz lože zajedno sa ruskim premijerom Dmitrijem Medvedevim i prvim čovekom FIFA-e Đanijem Infantinom. Kolinda se radovala svakom datom golu "kockastih", a vest o njenom slavlju preneli su mnogi svetski mediji.

Ruski mediji oduševljeni Kolindom: Hrvatska predsednica putovala ekonomskom klasom i navijala sa običnim svetom (FOTO)

Iako u loži morate da poštujete određen dres kod, o čemu je i Kolinda pričala pre nekoliko dana, kada je prvu utakmicu gledala zajedno sa "običnim navijačima" na stadionu, predsednica je u subotu nosila dres reprezentacije i crvene pantalone.

Kada je Domagoj Vida u 101. minutu dao gol za vođstvo Hrvatske od 2:1 predsednica je ustala sa svoje stolice, okrenula se prema Medvedevu i Infantinu i oduševljeno zapljeskala i zaplesala.

Infantino se u tom trenutku samo nasmešio i okrenuo je glavu u drugu stranu, dok je Medvedev njenu reakciju ispratio uz "kiseli" osmeh i sleganje ramenima.

Njeno slavlje ovde nije prekinuto, već se ona nakon pobede pridružila fudbalerima u svlačionici, a snimak je ponosno šerovala na svom Fesjbuk profilu.

Odmah se povela rasprava o tome da li je njeno ponašanje bilo primereno, a hrvatski portal Index.hr to pitanje je postavio svojim čitaocima.

Naime, medij je pitao čitaoce da odgovore u anketi da li je "Kolinda preterala u Rusiji ili se radi o simpatičnom slavlju koje će imati pozitivan učinak na prepoznatljivost Hrvatske u svetu?"

Prema rezultatima ankete u vreme pisanja ovog teksta, čak 61 odsto čitalaca odgovorio je da je Kolinda preterala i da "besramno skuplja bodove na račun reprezentacije".

Da predsednica nije preterala i da je u pitanju "simpatična i prirodna reakcija" misli 39 odsto čitalaca Indeksa.

Ruski mediji su pre nekoliko dana pisali kako je predsednica Hrvatske "skromna i pristupačna" nakon što je ekonomskom klasom stigla u Rusiju i zajedno sa "običnim" navijačima gledala meč između Hrvatske i Danske, ali nakon ovakvog slavlja pred ruskim premijerom, ne verujemo da će imati isto mišljenje o njoj.

Rezultate ankete možete da pogledate ovde.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tirinti

    9. jul 2018 | 20:10

    Ljudi pa ona je presjenik jedne države,trebalo bi ozbiljnije da se ponaša.a ne da vrcka.jos je samo sipka falila pa da okrene koji krug

  • montenegringo

    9. jul 2018 | 21:35

    Kad se zena gura u muska posla tako ti to bude

  • mama

    9. jul 2018 | 22:34

    Ma nista njemci ispali i ostali im ovi produzetci desne ruke. Za njih ovo nihe fudbal vec drugi svjetski rat. Kako za Kolindu tako i z igrace

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA