Komšije stipse zarobile bračni par na 6. spratu zgrade: Invalidi su, ne mogu ni do lekara, a prošli dom im je izgoreo u požaru (VIDEO)

Stanari koji skupljaju novac za održavanje ulaza kažu da Zajednica stanara uopšte ne funkcioniše

  • 1

Invalidu Gorjanu Svećancovskom iz Prilepa, grada na jugu Makedonije, terasa je jedini dodir sa spoljnim svetom. On je više od mesec dana bukvalno zarobljen u svom stanu na šestom spratu zgrade zato što svi stanari ne plaćaju po 300 denara (5 evra) za održavanje zgrade, pa nema dovoljno para da se popravi pokvareni lift.

Rođen je bez obe ruke, ali radi kao frizer: Mušterije hrle kod njega jer niko ovo ne ume kao on (VIDEO)

- Život mi je postao nepodnošljiv. Ja sam ovde, na 6. spratu bukvalno zarobljen. Nigde ne mogu da mrdnem, ni kod lekara ne mogu da odem. Veoma mi je teško, a sa prijateljima komuniciram jedino preko telefona. Kome se sve nisam obraćao za pomoć, lokalnoj samoupravi, centru za socijalni rad, JP za stambeni i poslovni prostor, ali pomoći niodkud. Lift još uvek nije popravljen - požalio se Gorjan Svećancovski ekipi skopske televizije Sitel.

Gorjan živi na šestom spratu zgrade Printskrin: Youtube/Сител Телевизија

Stanari koji skupljaju novac za održavanje ulaza kažu da Zajednica stanara uopšte ne funkcioniše i da deo ljudi koji tu žive ne žele da plate za održavanje zgrade. Radi toga nije moglo ni da se prikupi 41.000 denara (680 evra) za popravku lifta.

Svećancovski u tom stanu na 6. spratu živi oko 15 meseci. Prethodno je živeo u takozvanim socijalnim barakama u naselju Varoš, gde je zbog požara 2015. godine ostao bez svog doma.

Lift već neko vreme ne radi Printskrin: Youtube/Сител Телевизија

Da njegov problem bude još veći, i njegova supruga je invalid. Nemoćan da bilo šta sam uradi, on sada moli državu da mu dodeli neki drugi stan, ako lift ne može da se popravi, kako bi normalno mogao da funkcioniše, da sa svojim invalidskim kolicima izlazi iz stana i kupuje namirnice i lekove.

- Ovaj stan, za koji redovno plaćam kiriju, dodelila mi je Vlada jer je prethodni u kome sam živeo izgoreo u požaru. Ja sam sada ovde bukvalno zarobljen, a jedini izlaz vidim da se iselim - kaže Svećancovski.

Jedini pogled u spoljni svet je onaj sa terase Printskrin: Youtube/Сител Телевизија

Dok stanari ne prikupe pare za popravku lifta ili država ne reši ovaj ne tako redak problem, njemu će pogled sa terase biti jedini dodir sa spoljnim svetom.

Pogledajte video:

VIDEO: Rođen je bez obe ruke, sada je frizer ka kome mušterije masovno hrle

(D.J.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA