≫ 

Mahnuo mi je i rekao da ide sa porodicom na izlet: Tuga u Istri nakon pogibije Igora na kojeg je naletela pijana gradska službenica

U nesreći su povređeni njegovi supruga i sin

  • 0

Vrata radionice "Karoserija Walter" u Karojbi njen vlasnik, pokojni Igor Soldatić, nikad više neće otključati i otvoriti. Nakon stravične nesreće koju je uzrokovala pijana tridesetšestogodišnja Vera Begić Blečić, zvaničnica za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke, na deonici Nova Vas - Višnjan u sredu nešto pre ponoći, 41-godišnji Igor Soldatić izgubio je život, dok su njegova supruga i sin pukom srećom prošli s lakšim povredama. U njegovom rodnom mestu Karojbi ovih su dana svi zatečeni.

Njegov brat Valdi, kako piše Glas Istre, tužan je i ozlojeđen što je zbog nepromišljenosti vozača koja je za volan sela pod uticajem alkohola stradao čovek, ni kriv ni dužan. Begić Blećić ovo nije prvi put da pijana seda za volan, pre godinu dana takođe je uzrokovala lakšu saobraćajnu nesreću pod uticajem alkohola.

Njegov brat Valdi pita se zašto Blečić niko nije zaustavio.

Pijana žena koja je u saobraćajki ubila čoveka je poznata hrvatska atletičarka: Osvajala je brojne medalje na Olimpijskim igrama (FOTO)

- Zašto za to nije odgovarala? Da je bila kažnjena možda bi izvukla pouku i do svega ovoga ne bi bilo došlo. Ko zna - rekao je za Glas Istre Valdi Soldatić.

Vera je jedna od najuspešnijih hrvatskih atletičarki Foto: Youtube/Kanal Ri, Guliver/Getty Images

- Nikada više u našoj porodici neće biti kao što je bilo do sada. Mislim na Igorov prerani odlazak, biće uvek s nama. Nedostajaće nam svima. Odrasli smo zajedno. Voleli smo se, a sad ga više nema. Žalosno - dodao je Soldatić.

ISPRED KOZMETIČKOG SALONA SUPRUGE SABLASNA TIŠINA

Ispred kozmetičkog salona Galeta, koji vodi lakše povređena supruga nesrećnog Igora, takođe je sablasna tišina, a natpis "Zatvoreno zbog smrtnog slučaja" podseća meštane i prolaznike na tragičnu nesreću.

Njegov najbolji prijatelj Denis Jacin (43) iz Umaga rekao je kako je Igoru mogao da kaže sve.

- On je iz mesta Karojbe, a ja iz susednog mesta. Na kraju smo opet zajedno, s porodicama, nastavili da živimo i družimo se u Umagu, u istoj zgradi. Bili smo povezani, zadovoljni svojim životima. Ja sam autolimar, a on lakirer, pa su nam se i poslovi poklapali - objašnjava Denis.

Dodaje kako su im deca vršnjaci pa se stalno igraju zajedno.

Ona je već izazvala jednu saobraćajnu nesreću prošle godine Printskrin: Youtube

- Ja imam curicu, a on sina Roka, koji je završio treći razred osnovne škole. Videli smo se poslednji put ujutro tog kobnog dana. Stajali smo na parkiralištu. Mahnuo mi je i rekao da ide s porodicom na izlet, na more kraj Rovinja. Tad sam ga zadnji put video živog - seća se Denis.

Prema njegovim rečima, Igor je bio duša od čoveka, pozitivan, vedar, pravi zabavljač, a ni jedna fešta nije mogla da prođe bez njega i njegova zaraznog humora.

Susedi kažu da su bili divna porodica.

- Tragedija ih je zavila u crno. Igoru sam za trideseti rođendan ispekla tortu i obećala sam mu da ću mu ispeći još torti u životu. Nažalost, nikad više - rekla je njegova komšinica Milka B.

Komšije poginulog Igora pitaju se zašto Vera Begić Blečić, zvaničnica za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke, nije kažnjena nakon što je izazvala saobraćajnu nesreću prošle godine.

- Nemam reči, svi koji su je štitili su krivci jer su joj držali stranu - izjavio je njegov najbolji prijatelj Jacin.

VIDEO: Obrušio se glavni most u Đenovi, haos vlada gradom

(Telegraf.rs/Index.hr/24sata.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA