≫ 

Ko je pomagao Albancu u surovoj likvidaciji splitskog dilera, policijske "drukare"? Pre smrti su ga mučili, lomili mu ruke, iščupali jezik i iskopali oči

U splitskom podzemlju naveliko se priča o ovoj likvidaciji kakva dugo nije viđena

  • 21

Pripadnici Specijalne policije iz Splita u četvrtak ujutro u munjevitoj su akciji u blizini autobuske stanice u Omišu uhapsili 27-godišnjeg Liridona B, Albanca sa srpskim državljanstvom. Sumnjiče ga za ubistvo bivšeg pripadnika Vojne policije Ante Prnjaka čije je izmrcvareno i izrešetano telo pronađeno u sredu ujutro.

"Mama, donesi mi pare": Munjevitom akcijom uhvaćen ubica Hrvata narko-dilera, a policija ga pronašla zbog jednog telefonskog poziva

Slobodna dalmacija saznaje iz pouzdanih izvora da je Prnjak pre smrti okrutno mučen tako što su mu slomili prste i laktove na obe ruke, a nepoznatim sredstvom su mu čupali jezik i oči. Na kraju je ubijen s pet hitaca u telo i jednim u glavu i odvezen svojim automobilom BMW 5, starim 15 godina.

- Policijski službenici su uhapsili osobu koja se sumnjiči za ubistvo 34-godišnjeg Prnjaka. Takođe, obavljen je uviđaj na njegovom vozilu BMW, na kojem je izbio požar, u mestu Tugare. Utvrđeno je da je požar izazvan otvorenim plamenom - kažu u splitskoj policiji.

Foto: Facebook/ Ante Prnjak

Saznaju da je uhapšen 7-godišnjak čija se porodica bavi preprodajom voća i povrća, juče ujutro došao do štanda na pijaci u Omišu na kojem su bile njegova majka i sestra. Stigao je navodno nakon što je policija ušla u trag njegovom pozivu majci u kojm joj govori da mu na štand donese veću svotu novca.

Dva zatamnjena kombija specijalaca bila su parkirana u zasedi preko puta na autobuskoj stanici, a nakon što je primećena "meta", dvojica su specijalaca istrčala u punoj opremi, s dugim cevima i fantomkama na glavama, te pretrčala ulicu i u par trenutaka savladali su Albanca i zavezali ga pre nego što je uopšte došao u priliku da pruži otpor.

Foto: Facebook/ Ante Prnjak

Nakon što su, nekoliko sati posle pronalaska Prnjakovog tela, dobili dojavu da je u mestu Tugare na protivpožarnom putu izgorelo vozilo za koje je posle utvrđeno da mu je vlasnik pokojni Prnjak, policajci su pronašli i automatsku pušku koju su povezali s 27-godišnjim Albancem.

No, dok je iz službenih istražiteljskih krugova nemoguće dobiti bilo kakvu informaciju, u splitskom podzemlju naveliko se priča o ovoj likvidaciji kakva dugo nije viđena. Tako se uz uhapšenog Albanca, kao mogućeg počinitelja, spominje ime još jednog nekadašnjeg majstora borilačkih veština.

Foto: Facebook/ Ante Prnjak

Obojica su navodno tog jutra viđena po nekim kockarnicama kako troše novac koji su navodno uzeli od žrtve, pa su se vozali po gradu njegovim vozilom dok ga nisu spalili.

Što se tiče okrutnosti koju je ubica ili više njih iskazao prema žrtvi, priča se da je to napravljeno kao svojevrsna poruka jer su smatrali da je pokojni bio policijski "druker" odnosno špijun ("drukara"), jer je prebrzo pušten iz zatvora nakon hapšenja zbog posedovanja prilične količine droge.

VIDEO: Spektakularno hapšenje italijanske policije: Uhapšeno 11 članova ozloglašenog Škaljarskog klana

(Telegraf.rs/Slobodna Dalmacija)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • joakim

    25. avgust 2018 | 16:02

    Bre Kolinda je pre tri nedelje rekla u Albaniji da su Hrvati i Albanci braca po oruzju.

  • Miki rubiroza

    25. avgust 2018 | 15:48

    Razumeju oni siptare odlicno,zato sto su i oni tako mucili po logorima....

  • Nowak

    25. avgust 2018 | 15:01

    To nas ne zanima, to je izmedju njih, oni se vole, pare i razmnozavaju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA