≫ 

Obrt u jednoj od najbrutalnijih likvidacija na Balkanu: Albanac nije izrešetao sa 14 metaka hrvatskog dilera zbog osvete?!

Albanac je iskoristio to što je Prnjak bio "opušten u društvu prijatelja" pa je, kako stoji u prijavi, iskoristio njegovu nepažnju i usmrtio ga

  • 10

Liridonu Beriši (27), Albancu kog je policija uhapsila pre dva dana zbog sumnje da je ubio 34-godišnjeg Antu Prnjaka, preti kazna zatvora do 40 godina, jer se tereti za teško ubistvo zbog “koristoljublja, bezobzirne osvete, mržnje ili iz drugih niskih pobuda”, a policija sumnja u teoriju da je motiv bila osveta zbog saradnje Prnjaka sa policijom. 

Beriša se sumnjiči da se u sredu oko 22.30 sati sastao sa sada pokojnim Antom Prnjakom koji je u Stobreč, gde Beriša ima prijavljenu adresu, došao automobilom marke BMW 5. Nakon što su se našli, zajedno su otišli u šumu u Podstrani, na kraju ulice Gospe u siti gde je Beriša iz skrovišta izvukao automatsku pušku nepoznate marke kalibra 7,62 milimetra. Bivši vojni policajac i Beriša potom su seli u Prnjakov BMW i došli do hale u izgradnji, a sve kako bi isprobali kako funkcioniše navedena puška.

Ko je pomagao Albancu u surovoj likvidaciji splitskog dilera, policijske "drukare"? Pre smrti su ga mučili, lomili mu ruke, iščupali jezik i iskopali oči

Albanac je iskoristio to što je Prnjak bio "opušten u društvu prijatelja" pa je, kako stoji u prijavi, iskoristio njegovu nepažnju i usmrtio ga. Sve se odigralo u nekih desetak minuta, a u tom je periodu 27-godišnjak ispalio u Prnjaka ukupno 14 hitaca u gornji deo tela i glavu. Prnjak je pre smrti okrutno mučen tako što su mu slomili prste i laktove na obe ruke, a nepoznatim sredstvom su mu čupali jezik i oči.

Ante Prnjak, Foto: Facebook/ Ante Prnjak

Nakon što ga je ubio, uzeo je njegov telefon i torbicu u kojoj su bili žrtvini dokumenti i nepoznata količina novca, seo u pokojnikov BMW i odvezao se s mesta ubistva.

Dakle, iz ovoga je vidljivo da policija smatra kako je Prnjak ubijen na mestu gde je i pronađen, a ne, kao što se to prvobitno spekulisalo, da je ubijen negde i bačen. Nadalje, potvrđuje se priča s ulice, prema kojoj je ubica s još najmanje jednom osobom te noći i jutra viđen kako po splitskim kockarnicama troši veću svotu novca, a radi se navodno o oko 100.000 kuna.

Prnjak je surovo ubijen, Foto: Facebook/ Ante Prnjak

Takođe, gotovo je sigurno da je ubici, ako je na mestu ubistva i bio sam, posle neko pomogao jer je Prnjakovo vozilo nekoliko sati nakon otkrića nađeno zapaljeno na putu u Tugarama.

Iako se tačan motiv još ne zna jer je Beriša, doznajemo, odabrao taktiku odbrane ćutanjem, izgleda da je priča o rođačkoj osveti zbog hapšenja D. B.-a, koji je pre mesec dana uhapšen s drogom i oružjem, a za šta se navodno okrivljavao Prnjak kao “drukara”, ipak preterana i zasnovana na tračevima. Naime, D. B. se trenutno nalazi u zatvoru na splitskim Bilicama i oštro je i s gnušanjem demantovao bilo kakvu povezanost s nedelima svog dve godine starijeg prezimenjaka.

Ubio ga je Albanac sa kojim je sarađivao, Foto: Facebook/ Ante Prnjak

Porodica Beriša, prema rečima mnogih, vredna je i marljiva, ali čini se da je Liridon još kao maloletnik “izleteo” iz tog koloseka normalnog života i napornog rada. Naime, 2011. godine osuđen je na uslovnu kaznu zbog posedovanja droge kao maloletnik. Godinu posle prijavljen je za nezakonito posedovanje automatske puške, pa je s još jednim muškarcem, nakon godinu dana, osuđen na uslovnu kaznu.

O Liridonu je još pre sedam godina pisala i Slobodna Dalmacija, a tada ga je policija kazneno prijavila za nanošenje teških telesnih povreda F. S.-u iz Gljeva kod Sinja. Sve se dogodilo zbog mesta za prodaju grožđa zato što je F. S. dobio poziciju koja se smatrala “najboljim mestom na pijaci za prodaju voća”.

(Telegraf.rs/Jutarnji list)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mos mislit

    26. avgust 2018 | 17:49

    ne znam ko je ovdje lud ?Albanac ga sa 14 metaka usmrtio dok je bio opusten...dalje se u tekstu kaze..Prije smrti bio je mucen polomljenih ruku itd itd..pa zar je tako polomljen isao isprobavati pusku..ovo je tekst garant iz hr stampe..oni ga lazu da pas smaslom ne bi pojeo...

  • Johan

    26. avgust 2018 | 18:45

    Niko nije znao sa albanskom iredentom i krijumčarima narkoticima kao srpska policija.

  • joakim

    26. avgust 2018 | 15:47

    Stara Albanska poslovica dok voljem voljem kad ne voliem koljem.Dzaba braca po oruzju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA