≫ 

Vrtić "Srbija" počinje sa radom u Trebinju! Izgradnju pokrenuo Vučić, a otvorile ga premijerke Brnabić i Cvijanović (FOTO)

Brnabić i Cvijanović su nakon obilaska vrtića istakle da su važni projekti koje Srbija finansira u Republici Srpskoj, jer pokazuju "jedinstvo i bratstvo" između Srbije i Srpske

  • 2

Premijerke Srbije i Republike Srpske, Ana Brnabić i Željka Cvijanović, otvorile su danas u naselju Gorica kod Trebinja vrtić "Srbija", čiju je izgradnju inicirao predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Završena zajednička sednica vlada Srbije i Republike Srpske u Trebinju: Naša država u ovoj godini donirala više od 8 miliona evra (FOTO) (VIDEO)

Brnabić i Cvijanović su nakon obilaska vrtića istakle da su važni projekti koje Srbija finansira u Republici Srpskoj, jer pokazuju "jedinstvo i bratstvo" između Srbije i Srpske.

Foto: Vlada Srbije

Brnabić je novinarima rekla da je Srbija od 2014. zahvaljujući inicijativi tadašnjeg premijera Vučića i svim fiskalnim reformama uspela da kroz različite projekte, donacije i investicije Republici Srpskoj da više od 21 milion evra, a samo ove godine nešto manje od devet miliona evra.

- Vlada Srbije i ja na njenom čelu smo presrećni što možemo da implementiramo politiku Aleksandra Vučića i drago mi je što danas mogu sa gradonačelnikom Trebinja Lukom Petrovićem i premijerkom Cvijanović da otvorim ovaj vrtić, čiji naziv govori o jedinstvu Srbije i RS - rekla je Brnabić.

Foto: Vlada Srbije

Ona je precizirala da je u Trebinje došla kao premijerka, ali i u ime Aleksandra Vučića.

Cvijanović je zahvalila Srbiji na doprinosu koji je dala, navodeći da je ovo samo jedan od mnogobrojnih projekata koje Srbija finansira u RS.

- Projekti su značajni ne samo zbog finansijske podrške, već zato što pokazuju da Srbija vodi računa o RS i što hoće da ostavi trag i pečat u našim opštinama - istakla je Cvijanović.

Foto: Vlada Srbije

Zahvalila je predsednicima Srbije i RS, kao i vladama što su odlučili da zajedički rade i pokažu narodu "koliko smo dobri i koliko zajedno mozemo da uradimo".

Cvijanović je izrazila zadovoljstvo što je sa Brnabić otvorila vrtić koji će prve mališane primiti od ponedeljka, i poželela mnogo uspeha zaposlenima koji će o njima voditi računa.

VIDEO Brnabić: Intezivna saradnja sa vladom Republike Srpske

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • joakim

    29. avgust 2018 | 23:40

    Nije to nesto veliko ali i taj deo srpske treba da zna da je Srbiju uz njih.Pokusavaju nas zavaditi ali nece uspeti

  • Drag

    29. avgust 2018 | 22:09

    Bravo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA