Vojni veterani iz BiH izvinili se građanima Sarajeva zbog incidenata na protestima

Tokom jučerašnjih protesta u Sarajevu došlo je do sukoba između demobilisanih boraca i pripadnika specijalne policije

  • 4

Predstavnici demobilisanih boraca izvinili su se danas građanima Sarajeva zbog incidenta na protestima održanim u sredu ispred zgrade Parlamenta Federacije BIH u Sarajevu.

Protesti vojnih veterana u Sarajevu: Traže zakon o demobilisanim borcima, blokirali saobraćaj, sukobili se sa policijom (VIDEO)

- Nismo imali nameru da izazovemo nemile scene, izvinjavamo se građanima, neko je ovo inscenirao, oko 200 naših saboraca je na nekom vidu kućnog lečenja, mi ćemo do kraja radnog vremena biti ovde i onda se povlačimo svojim kućama i u kamp demobilisanih boraca - rekao je jedan borac obraćajući se javnosti, prenosi regionalna televizija N1.

Borci su poručili da neće više dolaziti pred Parlament, već na predizborne skupove.

- Otići ćemo, znamo vrlo dobro da su oni na listama i pitati ih zašto su zakon sklonili i zašto čekaju da to neko drugi reši - poručili su borci.

Tokom jučerašnjih protesta u Sarajevu došlo je do sukoba između demobilisanih boraca i pripadnika specijalne policije.

Juče je istekao rok koji su borci dali predstavnicima vlasti da zakažu hitnu sednicu oba doma Parlamenta FBiH, na kome bi se razmatrala samo jedna tačka dnevnog reda - Usaglašavanje amandmana na Zakon o demobilisanim borcima i članovima njihovih porodica.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA