≫ 

Užasni detalji otkriveni na suđenju: Makedonka za 200 evra prodavala devojčicu (12) po kafanama i nudila je taksistima za vožnju

Devojčicu je terala da ima seksualne odnose i da zabavlja goste, davala joj je da pije alkohol, ali ne i hranu, a kada bi se devojčica pobunila, optužena bi je šamarala i pretila joj da će povrediti njenu sestru, da će je ubiti i da će joj od života napraviti pakao

  • 1

Bivša maloletna štićenica Doma za zbrinjavanje dece "25. maj" iz Skoplja, romske nacionalnosti, R. I. (12), koja je 14. februara ove godine morala da abortira na Klinici za ginekologiju u Skoplju, mesecima je živela u paklu. Ona je više puta bila silovana, drogirana i podvođena, a terali su je i da prosi.

Kada bi odbila da izvrši "zadatke", dobijala bi batine, gorena je sa cigaretama, a pretili su joj i smrću.

>>> Devojčica silovana, drogirana i prisiljavana na prostituciju: Zbog ovih zločina na optuženičku klupu će sesti žena makro

Tek nakon abortusa, kada je devojčica smeštena na bezbedno, u prihvatilište, gde stručna lica rade sa njom da bi prebolela sve traume koje je preživela, klupko ovog monstruoznog slučaja je počelo da se razmotava, a glavni akteri su se našli pred licem pravde.

Tek nakon abortusa, kada je devojčica smeštena na bezbedno,klupko ovog monstruoznog slučaja je počelo da se razmotava, a glavni akteri su se našli pred licem pravde - Foto: Pixabay

U optužnici koju je Osnovno javno tužilaštvo za gonjenje organizovanog kriminala i korupcije iz Skoplja podiglo protiv tri osobe za krivično delo "trgovina detetom" navode se detalji pakla kroz koji je prolazila devojčica R. I.

Na optuženičku klupu sela je Majmire Destanova (42), žena-makro, koja je podvodila maloletnicu, i još dve osobe - Erol Jašarov i Sezar Raimov, koji su znali da je devojčica žrtva trgovine ljudima, ali su nastavili da je seksualno iskorišćavaju.

Makro devojčice, prvooptužena Majmire Destanova je koristeći njenu nemoć, prevarom, na silu i preteći joj smrću, terala da se prostituiše od početka decembra 2017. do 6. februara ove godine u Kavadarcima, Radovišu, Štipu i selu Misleševo blizu Struge.

Destanova je, navodi se u optužnici, za 200 evra celo veče prodavala R. I. po kafanama u Kavadarcima. Devojčicu je terala da ima seksualne odnose i da zabavlja goste, davala joj je da pije alkohol, ali ne i hranu. Kada bi se R. I. pobunila, Destanova bi je šamarala i pretila joj da će povrediti njenu sestru, da će je ubiti i da će joj od života napraviti pakao.

Optužena je devojčicu terala da ima seksualne odnose i da zabavlja goste, davala joj je da pije alkohol, ali ne i hranu - Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy

U optužnici se u detalje opisuje kroz kakav horor je prolazila devojčica.

Iz Kavadaraca, Destanova je R. I. na silu odvela u kuću svog nevenčanog supruga, drugooptuženog Erola Jašarova u Radoviš. Tu se u narednih desetak dana Jašarov seksualno iživljavao nad devojčicom i tukao je. Kasnije je pozvao svog rođaka, trećeoptuženog Sezara Raimova, koji je nastavio da se seksualno iživljava nad devojčicom.

Dokle je sve išla Destanova, govori i podatak iz optužnice da je ona taksistima koji su je vozili do grada, umesto novca "plaćala" tako što je maloletnicu R. I. prisiljavala da ima seksualne odnose sa njima.

Jedno veče u Štipu, devojčica je uspela da pobegne od svoje mučiteljice, ali ju je Destanova tu noć pronašla na autobuskoj stanici, nakon čega ju je krvnički pretukla, udarajući je gajtanom, letvama, a po telu ju je gorela sa cigaretama.

Destanova je taksistima koji su je vozili do grada, umesto novca "plaćala" tako što je maloletnicu R. I. prisiljavala da ima seksualne odnose sa njima - Foto-ilustracija: Flickr/Claudio Riccio

Ne samo što je Destanova terala maloletnicu da za pare pruža seksualne usluge, ona je organizovala i prisilni brak devojčice. Kada je u struškom selu Misleševo otkrila da je R. I. trudna, Destanova joj je kupila autobusku kartu za Skoplje i rekla joj da ide i da abortira, ali da se potom ponovo vrati, preteći joj da će joj upropastiti život ako to ne uradi.

Maloletnica je 14. februara ove godine abortirala na Klinici za ginekologiju, nakon čega se doznalo kroz kakav pakao i zlostavljanje je prolazila. Njen slučaj je preuzela policija i pred lice pravde izvela aktere ovog gnusnog dela.

Samo "biografija" žene- akroa, Majmire Destanove, u optužnici zahvata gotovo celu stranicu. Tu je nabrojano svih 10 presuda koje su do sada protiv nje izricali sudovi u gradovima Makedonije zbog krađa, prevara i razbojništva.

Po jednu do dve presude u svojim dosijeima imaju i druga dvojica optuženih, Erol Jašarov i Sezar Raimov.

VIDEO: Kako da se u nekoliko sekundi rešite manijaka

(D.J.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA