Misa za Stepinca organizovana u Evropskom parlamentu: Hrvatska zastupnica se odmah pohvalila ovim skandalom (FOTO)

Pentagon je primio poštu za koju se sumnjalo da sadrži otrov ricin, kao i pismo upućeno američkom ministru odbrane

  • 21

U Evropskom parlamentu obeležena je 20. godišnjica od proglašenja Alojzija Stepinca blaženim. U EP je Stepincu služena misa, iako je reč o zločincu optuživanom za progon i pokatoličenje Srba u NDH u vreme Drugog svetskog rata.

Ovo nije prvi put da se u Evropskom parlamentu veliča Stepinac, imajući u vidu da je 2016. godine održana i skadalozna izložba "Hrvatski svetac kardinal Stepinac".

Stepinac dobio još jedan spomenik u Hrvatskoj: Bista otkrivena na njegov rođendan ispred katedrale u Sisku, nakon toga usledilo slavlje (FOTO)

Misu je predvodio generalni sekretar Veća biskupskih konferencija EU dominikanac Olivije Pokujon, koji je u svom govoru naveo da je Stepinac živeo u teškom vremenu u kojem je njegova razboritost u donošenju teških odluka bila ključna, a usko povezana sa žrtvom koju je podnio.

Misa je služena na inicijativu hrvatske zastupnice Marijane Petir, koja je 2016. godine u EP organizirala i izložbu o životu i delovanju zagrebačkog nadbiskupa i kardinala Alojzija Stepinaca.

Ona se na Tviteru pohvalila ovim događajem: "U EP u Strazburu organizovala sam obeležavanje dvadesete godišnjice beatifikacije Alojzija Stepinca - navela je ona između ostalog.

Prisutne su bile i hrvatske poslanice Ruža Tomašić i Ivana Maletić.

(Telegraf.rs/Večernje Novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Che

    4. oktobar 2018 | 11:01

    Fasisti bili, fasisti ostali!!!

  • unija f

    4. oktobar 2018 | 10:22

    Imal jos iko da ne zna da je eu fasisticka tvorevina i da su clanice uglavnom one koje su podrzavale hitlera i da u tu uniju ne mogu pravoslavne zenlje..iako prime neku to su one koje su spremne pljuvati po rusima..zato tamo Srbiji nije mjesto kao ni Republici Srpskoj

  • Nikolas

    4. oktobar 2018 | 10:31

    BICE TU USKORO MISE I ZA NJIHOVOG SVECA HINKIJA ,VELIKOMUCENIKA,!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA