Skandalozna izjava hrvatskog kardinala Puljića: "I Hitler je došao na vlast po zakonu"

Obraćajući se na misi povodom 560 godina od prvog pominjanja opštine Žepče, kardinal Puljić je rekao da "nijedan narod neće imati sreće ako uništi drugi narod"

  • 32

Nadbiskup vrhbosanski kardinal Vinko Puljić tvrdi da se Hrvatima u BiH oduzimaju prava i da se to predstavlja kao zakonito. I Hitler je došao na vlast na zakonit način, upozorava kardinal.

NEMOJTE DA IMATE SEKS PRE BRAKA, POSTAĆETE ULIČARKE: Hrvatski kardinal upozorio vernice

Kako prenosi Hina, kardinal Puljić je aludirao na to da su Hrvati u BiH u neravnopravnom položaju, nakon što je za hrvatskog člana Predsedništva BiH izabran "probošnjački političar hrvatskih korena" Željko Komšić, navodno zahvaljujući glasovima Bošnjaka.

- U vreme 1945. zakon nam je oteo imovinu i uništio sve što je hrvatsko i inteligentno. Po zakonu smo bili proterivani i po zakonu je i Hitler došao na vlast. Ali pitanje je kakav je taj zakon pod kojim se oduzimaju prava jednom narodu i želi se izbrisati da je tu živeo, kao što se to želi Hrvatima u Bosni i Hercegovini - rekao je kardinal Puljić.

Obraćajući se na misi povodom 560 godina od prvog pominjanja opštine Žepče, kardinal Puljić je rekao da "nijedan narod neće imati sreće ako uništi drugi narod" i ocenio da se to događa u BiH.

Ocenio je i da su "teška vremena", te se postavlja pitanje šta će biti sa Hrvatima u BiH.

- To je vrlo prljava politička igra, ne samo domaćih politika, nego i svetskih moćnika koji žele hrvatskom narodu da ogade Bosnu i Hercegovinu, ogade naše korene i ognjišta, našu veru i identitet, i to sve pod okriljem zakona - rekao je Puljić.

(Telegraf/RTS)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • david

    15. oktobar 2018 | 10:37

    Da tako je.Hrvati su "uništili"Srbe u Hrvatskoj i sada su tu gdje su-pogubljeni u zavadi sami sa sobom....moli se gospodine za narod kome pripadaš u Hrvatskoj. Narode BiH ostavi njima ili ti nama jer Bosna nije ništa više niti manje za Srbina,Bošnjaka ili Hrvata.

  • Nikolas

    15. oktobar 2018 | 09:00

    JA VAM OPET KAZEM DA JE NEONACIZAM JACI NEGO IKAD U EU I DA NEONACISTA IMA U SVIM STRUKTURAMA DRUSTVA-POLITICI,VOJSCI ,POLICIJI ,PROSVETI I DA IM JE HINKI IKONA!! POGLEDAJTE U NEMACKOJ I U DRUGIM ZEMLJAMA POBEDJUJU DESNICARI !!! STANJE JE OZBILJNO -FASISTI SU ,MAHT, OPET!!!

  • Bgd

    15. oktobar 2018 | 09:27

    I inkvizicija je bila sprovođena u skladu sa nekim zakonom, nasilno pokrštavanje domorodaca po J.Americi, nasilno pokrštavanje Srba u NDH je isto tako bilo u skladu sa zakonom.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA