Lopovi ukrali 30 metara mosta u Bosni, ugrožen i gasovod: Danima su sekli parče po parče konstrukcije

Za taj most je bio okačen magistralni gasovod u proteklih 40 godina, od same njegove izgradnje

  • 3

Nepoznata lica u Zenici ukrali su deo mosta u dužini od 30 metara na kome je bio zakačen magistralni gasovod, prenose bosanske medije.

Kompanija “BH-Gas” objavila je da je prilikom redovnog obilaska trase gasovoda na području Općine Zenica uočeno da je na lokalitetu Kanal, Zenica - prelaz preko reke Bosne prema "Arcelor Mittalu", ukraden deo mosta u dužini od oko 30 metara.

Neobična krađa u Sarajevu: Vlasniku "škode" lopovi ukrali pola automobila

Za taj most je bio okačen magistralni gasovod u proteklih 40 godina, od same njegove izgradnje, i njime se opskrbljuje Arcelor Mittal i ostali potrošači u industrijskoj zoni Zenica.

Navodi se da su nepoznate osobe u proteklim danima izrezale gvozdenu konstrukciju mosta i time dovele u opasnost ljude i materijalna sredstva, jer na pojedinim delovima magistralni gasovod nije više okačen o most, pa se time može ugroziti snabdevanje gasom.

Osim toga, postoji osnovana sumnja da je izvršeno i krivično delo teške krađe, jer most se vodi u poslovnim knjigama BH-Gasa i kompanija je u njegovu posleratnu rekonstrukciju uložila značajna materijalna sredstva.

Kako prenosi Bljesak.info, BH-Gas će svim nadležnim organima prijaviti ove radnje i obavestiti javnost, kako bi do izlaska nadležnih prijavili bilo kakva kretanja ili radove oko mosta.

(Telegraf.rs/Bljesak.info)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Banne

    23. oktobar 2018 | 17:18

    E, stavili u dzak i odneli. 30 m, i niko da reaguje, sakrio ih pod krevet.

  • Sasa M.

    23. oktobar 2018 | 18:20

    Lopovi nešto pomešali. Krade se most koji se tek gradi to niko ne primeti.

  • Realno

    23. oktobar 2018 | 23:12

    Šta zna dete šta je 200 kila 😂😂😂

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA