Trudna Slađana (28) je ubila Dejana (46) pred njegovom decom: U zatvoru se porodila, a evo koliko će još biti iza rešetaka

Slađana Brkić (28) u visokom stepenu trudnoće u februaru ove godine kuhinjskim nožem je ubila svog nevenčanog supruga Dejana Slivara

  • 0

Igor Pavlic, predsednik sudskog veća Županijskog suda u Varaždinu, u ponedeljak u tačno 10 sati osudio je Slađanu Brkić (28) na 10 godina zatvora za ubistvo nevenčanog supruga Dejana Slivara. Kuhinjskim nožem oštrice dužine 16 centimetara ubola ga je dva puta u desnu stranu grudnog koša nakon čega je Slivar odmah preminuo.

Pre izricanja presude iz čijeg je obrazloženja bila izuzeta javnost, policajke su osuđenoj skinuli lisice. Za vreme dok je izricana kazna, na licu njenom licu se mogla videti tuga, a veliki podočnjaci su govorili da je iza nje bila duga noć puna straha i neizvesnosti.

Uz zatvorsku kaznu, u koju je uračunato i vreme provedeno u pritvoru,  izrečena joj je i mera obaveznog psihijatrijskog lečenja koje po rečima sudije Pavlica može potrajati i sve vreme dok bude izdržavala kaznu.

Advokat Slađane Brkić najavila je da će uložiti žalbu o kojoj će odlučivati Vrhovni sud.

Podsetimo, u četvrtak, 15. februara oko 16.30 sati u dnevnoj sobi porodične kuće trudna Slađana Brkić kuhinjskim nožem je krenula prema svom vanbračnom suprugu Dejanu Slivaru (46). Dva puta ga svom žestinom ubola u grudni koš, a  taj stravičan prizor odvijao se pred očima Dejanove dece iz prvog braka. Dejanov 14-godišnji sin pokušao je da spasi oca. Skinuo je patiku i prislonio je na očevu ranu na grudima iz koje je šikljala krv. Dejan je samo uspeo nešto da promrmlja pre nego što je pao mrtav.

Ubijeni Dejan Slivar Foto: Facebook, Public Domain Pictures

Stravično ubistvo videlo je i Dejanovo drugo dete, ćerka koja ide u peti razred. Druga kći, koja ide u prvi razred srednje škole, nije bila u kući u tom trenutku. O krvavom ubistvu svedočio je i Slađanin petogodišnji sin. Kad je policija došla ispred njihove kuće, Slađana nije htela da ih pusti nego su morali da provale vrata. Kada su ušli ugledali su beživotno Dejanovo telo kako leži u lokvi krvi i prestravljenu decu oko njega.

Nevenčanu suprugu Slađanu, Dejan je upoznao dve godine nakon smrti prve žene i ona je oko dve godine živela s njim u okolini Varaždina, a inače je iz Rijeke.

Slađana je nakon ubistva Slivara sa povredama primljena na odeljenje psihijatrije u koprivničkoj bolnici. Određen joj je istražni pritvor i prebačena je u zatvorsku bolnicu gde se i porodila. Tako postala prva žena koja je rodila u pritvoru.

Slađanin sin je udomljen, a brigu o novorođenoj devojčici preuzeo je Centar za socijalnu zaštitu. Brigu o deci ubijenog Dejana Slivara, preuzeo je njihov stric, odnosno brat ubijenog.

Slike sa suđenja možete pogledati OVDE:

(Telegraf.rs/24sata.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA