Đukanović na obeležavanju Dana primirja: Pobedili smo u Prvom svetskom ratu i nakon tragične aneksije od Srbije

Đukanović kaže da je Crna Gora svesnija nego ikada vrednosti mira, stabilnosti i multietničke demokratije

  • 9

Crnogorski predsednik Milo Đukanović izjavio je danas, nakon ceremonije obeležavanja stogodišnjice kraja Prvog svetskog rata u Parizu, da se nalazi "u gradu u kojem je crnogorska stolica ostala prazna nakon što smo kao zemlja pobednica izašli iz Prvog svetskog rata i nakon tragične aneksije od Srbije, zbog koje je Kraljevina Crna Gora i ušla u rat".

RTCG prenosi da je Đukanović kazao da je "Crna Gora svesnija nego ikada vrednosti mira, stabilnosti i multietničke demokratije" i dodao da je "ovo veliki dan za Francusku, Evropu i progresivni svet".

Milo Đukanović, Foto: Tanjug/Kabinet predsednika Crne Gore/Saša Matić

- Evo nas opet kao nezavisna i suverena država, na svom dostojanstvenom mestu, ravnopravno među evropskim i svetskim partnerima, u gradu u kojem je crnogorska stolica ostala prazna nakon što smo kao zemlja pobednica izašli iz Prvog svetskog rata i nakon tragične aneksije od Srbije, zbog koje je Kraljevina Crna Gora i ušla u rat - naveo je Đukanović.

On je kazao da "ove činjenice, bolje od drugih reči, govore o grandioznom podvigu koji su ostvarile sve generacije Crne Gore u proteklih 100 godina, podižući državu iz pepela i obezbeđujući joj istorijski zasluženo mesto na evropskoj i svetskoj pozornici".

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tihomir PG

    12. novembar 2018 | 08:30

    Lupa gluposti. Kralj Nikola je bio za ujedinjenje Srbije i Crne Gore kao i većina Crnogoraca tada. Sukob je izbio samo oko prestola,zbog čega je mora da napusti CG ali se nikada nije odrekao Srpstva.

  • Trle

    12. novembar 2018 | 06:57

    Šta očekivati od čoveka "transformera" do laži i manipulacije?

  • WILSON

    12. novembar 2018 | 06:47

    Milo crni milo...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA