≫ 

Razbojnik (28) uhvaćen posle 12 pljački u Zagrebu: Policajci bili u neverici kada su otkrili da se radi o kolegi (FOTO)

Policajac razbojnik je priznao da ima problema sa kockanjem i da nije mogao da vraća dugove

  • 5
Lopova su snimile nadzorne kamere Foto: zagrebacka.policija.hr

Policija je uspela da identifikuje muškarca koji je juče ujutro opljačkao poslovnicu Hrvatske pošte u Novom Zagrebu. Ova pošta je do sada već pet puta ove godine bila na meti pljačkaša.

Radi se o 28-godišnjem policajcu zagrebačke policije. Njegove kolege su uspele da ga povežu sa još 11 pljački na području Novog Zagreba i Trnja.

Policajac razbojnik je otkriven nakon što je, opljačkavši poštu, ušao nervozno u prodavnicu što je ljudima bilo sumnjivo pa su ga prijavili. Policija je gledajući snimke nadzornih kamera iz pošte uočila kako je reč o osobi u istoj odeći koju je nosio maskirani pljačkaš pošte.

On je ubrzo uhapšen, a na ispitivanju je klupko počelo dodatno da se razmotava, pa je utvrđeno kako mu ovo nije prvo razbojštvo već da to radi duže vreme.

Bio je umešan u nekoliko krađa Foto: zagrebacka.policija.hr

Od 20. aprila 2017. do juče opljačkao je šest pekara, dve poslovnice Hrvatske pošte, dve apoteke i kiosk. Maskiran povezom ili maramom preko lica je najčešće uz verbalnu pretnju, ali i pretnju plastičnim ili plinskim pištoljem od radnika je uzimao novac. Ukrao je skoro 4.600 evra.

Priznao je da ima problema sa kockom i dugovima koje nije mogao da vraća.

Rešenjem načelnika je privremeno udaljen iz službe. Osumnjičeni 28-godišnjak u zakonskom roku će biti predat pritvorskom nadzorniku, a krivična prijava je dostavljena nadležnom državnom tužilaštvu.

(Telegraf.rs/24sata.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA