≫ 

Oglasila se porodica Bijedić posle stravičnog ubistva devojke (19): "Lana nije praunuka Džemala"

Telo 19-godišnje Lane Bijedić iz Mostara pronađeno je u reci Studenčici u mestu Studenci kod Ljubuškog

  • 2
Lana Bijedić Foto: Facebook

Telo 19-godišnje Lane Bijedić iz Mostara pronađeno je u reci Studenčici u mestu Studenci kod Ljubuškog. Policija sumnja da je devojka ubijena, a mediji u BiH su preneli da se radi o praunuci Džemala Bijedića.

Nakon što su mediji preneli tu informaciju, oglasila se porodica Bijedić koja demantuje novinske natpise.

Redakciji Oslobođenje.ba obratio se unuk Džemala Bijedića.

- Čitava naša porodica je pogođena ovom stravičnom tragedijom, ne možemo da verujemo šta se desilo. S druge strane, ogorčeni smo na medije koji se kite na ovako ružan način. Lana nije praunuka Džemala, već Nurudina Bijedića. Salko i Džemal Bijedić su od dva brata deca. Salko je imao, između ostalog, sina Nurudina, a Nurudinova ćerka Nina je majka nastaradale Lane - rekao je on.

Spasioci, reka Studencica Foto: gss.ba

Mediji u Bosni i Hercegovini otkrili su da je devojka mučki ubijena kod Ljubuškog Lana Bijedić (19) i da je praunuka Džemala Bijedića, pravnika, učesnika Narodnooslobodilačke borbe.

Bijedić je bio društveno-politički radnik SFR Jugloslavije i SR Bosne i Hercegovine i junak socijalističkog rada. U periodu od 1971. do 1977. godine obavljao je funkciju predsednika Saveznog izvršenog veća.

Tragično je preminuo 18. januara 1977. u avionskoj nesreći na letu za Sarajevo nakon što je u Beogradu ispratio Tita na put u Libiju. Supruga Razija je poginula zajedno sa Džemalom. Iza sebe su ostavili troje dece: Dragana, Azru i Milenka.

Video: Šta treba da znamo kada neko nestane

(Telegraf.rs/Oslobođenje.ba)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Suzana

    8. oktobar 2019 | 10:12

    Ne vidim zašto je toliko bitno čija je unuka? Mlada devojka je stradala na strašan način a raspravlja se o njenom dedi. Zar delimo ljude na to čiji su, odakle su? Zar nije svaki život vredan? Jako mi je mučno kada pročitam ovakve stvari, a ima ih sve više, na žalost. TUŽNO. Monstrumu koji je ovo učinio doživotna kazna i zatvor! SAUČEŠĆE PORODICI.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA