≫ 

Uklonjena zastava Republike Srpske ispred Dodikovog kabineta

Bošnjački i hrvatski član Predsedništva BiH Željko Komšić i Šefik Džaferović oštro su osudili ovaj potez Dodikovog kabineta

  • 20

Ispred kabineta predsedavajućeg Predsedništva BiH Milorada Dodika uklonjena je zastava Republike Srpske koja je u petak bila postavljena prilikom primanja akreditivnih pisama novog ambasadora Srbije u BiH Aleksandra Đorđevića.

Osim zastave BiH, postavljena je i zastava RS. Nakon toga su reagovali bošnjački i hrvatski član Predsedništva BiH Željko Komšić i Šefik Džaferović i oštro su osudili ovaj potez Dodikovog kabineta, jer se radi o zajedničkim prostorijama i zastava je sklonjena s tog mesta.

- Isticanje bilo koje druge zastave iz BiH zajedno sa zastavom BiH prilikom zvaničnih međunarodnih poseta na kojima Bosna i Hercegovina učestvuje ili je predstavljena, direktno je kršenje Zakona o zastavi Bosne i Hercegovine - piše u zajedničkom saopštenju Komšića i Džaferovića, prenosi Klix.ba.

Zastava Republike Srpske stajala je ispred kabineta samo nekoliko sati Foto: Predsedništvo BIH

Zastava je premeštena u hodnik, ispred Dodikovog kabineta, prenosi Klix.ba.

Dodik je, međutim, izjavio da će zastava Republike Srpske biti postavljena gde god on sedi.

Prethodni članovi Predsedništva BiH iz srpskog naroda zastavu RS su držali u svojim kabinetima.

(Telegraf.rs/Agencije)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zagondzija

    24. novembar 2018 | 08:57

    Jos Malo Mile i Mi smo samostalni necemo imati nista Sa vestackom tvorevinom kao sto je BiH viorice se NASA zastava sirom Nase voljene RS ziv Bio iskoristi ovaj Mandat da se oslobodimo zla zvanog BiH zivela NASA voljena krvlju stvorena Republik Srpska!!!!

  • Predrag Z.

    24. novembar 2018 | 11:31

    Mile Srbendo ne daj se ! 💪

  • goran...

    24. novembar 2018 | 08:46

    meni je ta zastava najdraza,pod njom sam sluzio vojsku i samo nju volim...ona zajednicka nam je nametnuta i nju nek vole bosnjaci i hrvati ako hoce...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA