≫ 

Evo kako je Davor bežao kolima od policije: Vozio je Suzanu kod lekara, a onda ugledao patrolu i počela je filmska potera kroz Banjaluku

On je ignorisao znakove policije, bežao je s autom kroz čitav grad i zaustavio se na trgu

  • 8

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač,  ispričao je detalje jučerašnjih događaja i kazao je da je Davor Dragičević uhapšen na Trgu Krajine ocenivši da mu je njegov advokat učinio ''medveđu uslugu'' zbog saveta da ne primi poziv sa saslušanje.

- Pokušali smo da uručimo poziv za saslušanje Davoru Dragičeviću, ali je on odbio da primi svoj poziv. Njegov advokat mu je napravio ''medveđu uslugu'' jer mu je sugerisao da ne primi taj poziv. Iz tog razloga policija je pokušala ponovo da mu uruči poziv. On je ignorisao znakove policije, bežao, s autom kroz čitav grad i došao na trg gde je i uhapšen. Tu je priveden zbog uzimanja izjave. Izvršen je pretres kuće da bi se utvrdilo da li ima oružja jer bili ste svedoci pretnji, morali smo proveriti da li postoji oružje s kojim može da se izvrši krivično delo - naglasio je on.

Privođenje na saslušanje Printskrin

Advokat Ifet Feraget je ranije danas poručio kako nisu postojali uslovi da Dragičević bude uhapšen.

- On nije znao ni za kakav poziv, nije mu bio uručen i zato smatram da se radi o zloupotrebi službenih ovlaštenja. Tačno je da je Davor juče ugledao patrolu policije, ali nije znao niti za njihovu namjeru, niti su oni na bilo koji način pokazali da žele da mu uruče bilo kakav poziv - istakao je on.

Davorov automobiol posle potere Foto: Tanjug/AP

Davor Dragičević je kazao da je Davidovu majku Suzanu vozio na pregled kod lekara i da su ga jurili po gradu.

- Davidovu majku koja je mogla da bude ubijena. Mene su već ubili. Protiv svih ću podneti krivične prijave. Sklonili su moju dušu s trga. Ne pada mi na pamet da dete prepustim ubicama. Ko je ubio Davida? Policija se ponašala korektno. Na trgu je bila primijenjena sila. Ali sad imamo preča posla, treba da se posvetimo našoj djeci - rekao je Dragičević.

VIDEO: Davidova majka postavlja pitanja policajcu, ovaj ćuti

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA