Banjalučani zapalili sveće za preminulog Davida, olakšanje nakon javljanja Dragičevića: Želimo da poručimo roditeljima da nisu sami

Davor Dragičević javio se danas, nakon što se osam dana ništa nije znalo o njemu

  • 16

Oko 100 građana večeras se ponovo okupilo ispred Hrama Hrista Spasitelja u Banjaluci kako bi zapalili sveće za tragično preminulog mladića Davida Dragičevića.

Kako navodi Klix.ba, okupljeni su rekli da za njih predstavlja olakšanje što se preko društvenih mreža oglasio Davidov otac Davor Dragicević, o kojem se ništa nije znalo osam dana.

Okupljeni i večeras zapalili sveće za Davida Foto: Facebook/Pravda za davida

Članica grupe "Pravda za Davida" Nada Figura rekla je da vera uči da je pravda nepobediva i da je jači mrtav čovek nego živ nečovek.

- Zbog te vere i nade stojimo već 288 dana, palimo sveće i molimo se za našeg Davida. Na taj način saučestvujemo u roditeljskom bolu i želimo da im pokažemo da nisu sami i da nikada neće biti - poručila je Figura.

Incidenata tokom večerašnjeg okupljanja nije bilo, a policija je sa distance posmatrala okupljene u porti hrama.

Davor je rekao kako je morao da se skloni Foto: Printskrin Facebook/Pravda za Davida

Ranije danas, Davidov otac Davor Dragičević oglasio se putem Fejsbuka, nakon osam dana bekstva od policije, koja ga potražuje zbog sumnje da je sa još četiri osobe počinio određena krivična dela tokom održavanja jednog od protesta "Pravda za Davida".

U podužoj poruci objavljenoj na Fejsbuku, Dragičević tvrdi da nije pobegao, već se, kaže, sklonio. Tvrdi da neko želi da ga likvidira, a ako mu se, kaže, nešto desi, krivicu za to pripisuje državnom vrhu Republike Srpske, MUP-u i Tužilaštvu, odnosno svima za koje kaže da su "učestvovali u montiranom procesu u ubistvu njegovog deteta".

Neće, navodi, odustati od traženja pravde za smrt sina i dodaje da je njegov jedini zahtev da se predmet o smrti Davida prebaci na državno tužilaštva BiH i da će, kako kaže, sve biti brzo gotovo.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bojan

    8. januar 2019 | 00:05

    Pravdaaaaaaa

  • Vid

    8. januar 2019 | 10:03

    Kome smeta i sami pomen i podsećanje na ubijdnoga Davida? Neki bi očito da se to zataška i sakrije.

  • Zoran

    8. januar 2019 | 09:59

    Komentare protiv Dragičevića kao da pišu nezrela deca. Širom svjeta pa i kod nas sveće se pale na mjestu nečijega stradanja ili na nekome drugome mjestu u pomen i za dušu pokojnika. Kvazi vernici trdbaju da znaju da je neko vernik ne samo dok je u crkvi. Ali kvazi patriotama i lafo vernicima odlazak u crkvu služi da budu viđeni a ne što zaista vjeruju u Boga.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA