≫ 

Srbomrzac Đakić pušten na slobodu: Sud odlučio da ne produži pritvor Ivanu

Za javno podsticanje na mržnju na nacionalnoj osnovi Ivan Đakić mogao bi da dobije kaznu zatvora do tri godine

  • 23

Ivan Đakić je zbog odvratne božićne ''čestitke'' upućene Srbima preko Fejsbuka noć proveo u pritvoru, a u 12 sati ispitan je u Opštinskom državnom pravobranilištu u Virovitici, koje je zatražilo određivanje jednomesečnog istražnog zatvora. Međutim, sud u Bjelovaru nije mu produžio pritvor.

Kako saznaje Dmevnik.hr, Đakić je u pratnji advokata izneo obranu, a Opštinsko državno pravobranilaštvo zatražilo je određivanje jednomesečnog istražnog zatvora zbog mogućnosti ponavljanja kaznenog dela.

Nešto pre 17 sati, Đakić je odvedn na sud u Bjelovar gde se održalo ročište na kojem se odlučivalo o pritvoru. Sud u Bjelovaru doneo je odluku da se Ivanu Đakiću ne produži pritvor na 30 dana, ali su mu izrečene mere opreza.

Ivanova "čestirka", Printskin

Dvadesetdvogodišnji Ivan Đakić u ponedeljak na svom profilu na Fejsbuku postavio jezivu ''čestitku'' - fotografiju osobe s ustaškim obeležjima, koja u ruci drži odrubljenu glavu osobe s četničkim oznakama. Uz fotografiju je napisao "Svim ‘prijateljima’ Srbićima sretan Božić".

HDZ, iz kojeg se Đakić iščlanio, osudio je govor mržnje, a sramotnu objavu osudila je i Vlada. Njegov otac rekao je da je on odlaskom iz stranke priznao da je pogrešio.

Za javno podsticanje na mržnju na nacionalnoj osnovi Ivan Đakić mogao bi da dobije kaznu zatvora do tri godine.

VIDEO: Katolički sveštenik snimao odvezanu decu u kolima dok su pevala ustaške pesme

(Telegraf.rs/Dnevnik.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • N.N.

    9. januar 2019 | 19:12

    Hrvati mogu da nas vredjaju,pljuju,pa cak i da pidsticu mrznju na nacionalnoj osnovi,velicajuci HDZ,jos ako je tatica na polozaju nema ni u pritvor. Sramota.

  • ГЦГ

    9. januar 2019 | 20:23

    Од свих Срба, најгори су Хрвати

  • Sale

    9. januar 2019 | 18:57

    Mali gojazni je i hrabar pored toga sto je zadriglo prase nagojeno od dobrog zivota. Pa kako mu opeostiti? Takvi najvise placu i mole. Dace Bog da dodje situacija..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA