≫ 

Monahu određen pritvor do 30 dana zbog tragedije na Skadarskom jezeru, u kojoj su se utopile četiri osobe

Monah je tužiteljki ispričao da žali zbog nesreće u kojoj je život izgubilo četvoro njegovih prijatelja

  • 3

Monahu manastira Vranjine Goranu Kempanovu (monaško ime Neofit), nakon saslušanja u podgoričkom Osnovnom sudu, određen je pritvor do 30 dana zbog nesreće u kojoj su se utopile četiri osobe, među kojima i dvanaestogodišnja devojčica, kada se prevrnuo čamac na Skadarskom jezeru.

Telo devojčice su ronioci izvukli sinoć.

Prethodno je iz jezera izvučeno telo njene majke Jane Kumburović, dok se za ocem Ratkom i porodičnim prijateljem Darkom Vujoševićem, koji je bio doplivao do obale ali se vratio da pokuša da ih spase, još traga.

Ronioci nastavljaju potragu u sredu. U tom delu jezera su jake struje a voda je mutna od kiše koja je danima padala.

Oni su se čamcem Mitropolije crnogorsko-primorske SPC vraćali ka obali, a prevozio ih je Kempanov. Ostali, među kojima i monah, spasili ;su se tako što su doplivali do obale.

Monah je tužiteljki Romini Vlahović ispričao da žali zbog nesreće u kojoj je život izgubilo četvoro njegovih prijatelja.

Porodica koja se udavila u jezeru; Foto: Telegraf.rs/Facebook

Sveštenik je tužiteljki rekao i koliko je ljudi u nedelju bilo na liturgiji i pričešću u manastiru Vranjina, ali i da su to uglavnom njegovi prijatelji koji su ostali da sa njim proslave monaški imendan.

Njegov advokat Jugoslav Krpović je kazao da je objašnjeno da su ranije koristili zaštitne prsluke, ali ne i u nedelju jer ih je neko par dana ranije ukrao sa barke.

- Tužiteljki je rekao i da na čamcu može biti 15 putnika, ali da je tog dana prevozio po osam ili devet vernika - istakao je Krpović.

VIDEO: Podivljalo more je gutalo brodove dok se nekoliko klinaca opušteno kupa

(Telegraf.rs/Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 😵

    6. februar 2019 | 13:37

    Čoveku, monahu koji je već svojom savešču kažnjen za ceo život, pritvor od 30 dana, a vozač sa naplatne da se brani sa slobode?! Zemljo otvori se!

  • Mne

    6. februar 2019 | 19:14

    Crna gora da crnja ne more bit

  • ana sch

    7. februar 2019 | 01:20

    Narode silni pravedni ,,pravdu trazite,, I po pravdi Bozijoj reagujte ,, Ne dozvolite da niko nepravedno bude osuden,, Teska i bolna je ova cijela prica i ostat ce upisana u vijekove ,, Tako je moralo biti da se ispuni ono sto je zapisano,, I nikad ne zaboravite i,pisite i pisite i pisite do beskraja,,,,, Narod sve moze i sve zna i znamo da ovo niko nije namjerno uradio,,, I samo jedno,,, ko ukrade prsluke ,, Jado jadni da li mirno spavas ,,,? Pocivajte u miru dobre duse Hristove,,,

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA