Simon ima 970 tetovaža, prvu je napravio sa 15 godina: Sebi nikad nije oprostio što je ubio dvoje dece nakon čega je bio u komi godinu dana (FOTO)

Prvo što upadne u oči je njegov fizički izgled. Potpuno je prekriven tetovažama. U njegovom je životu bilo i zatvora i kriminala, i to ne skriva, ali danas ima vrlo altruističnu misiju

  • 21

Simon Mihorič Simke (41) iz Slovenije počeo je da se tetovira sa 15 godina. Spasio je čak 22.000 pasa, a u Istri otvara centar za spašavanje pasa. Prete mu i napadaju ga, ali on ne odustaje...

- Ima situacija koje me rasplaču. Evo baš pre tri meseca spasio sam Rikija, kojeg je vlasnik osam godina držao vezanog pod krevetom. Obrastao je u krzno, a na koži su mu bili čirevi. Imao je nokte od 20 centimetara koji su bili uvijeni u spiralu jer nikad nije hodao. Takve me slike progone i zbog njih ne spavam - započinje priču Simon Mihorič Simke (41) iz Domžala u Sloveniji.

U kraju ga zovu Psećim tatom, ali ono što čoveku ipak prvo upadne u oči je njegov fizički izgled. Potpuno je prekriven tetovažama. U njegovom je životu bilo i zatvora i kriminala, i to ne skriva, ali danas ima vrlo altruističnu misiju - spasiti zlostavljane pse.

- Još kao dečak sam bio s mamom na moru. Ugledao sam Nemca koji je imao motor i prikolicu, a u prikolici su bila dva njegova rotvajlera. Imao je neku tetovažu na vratu. Očaran, rekao sam mami da ću i ja tako kad odrastem. Ona mi je rekla: "Sine, kad budeš zarađivao svoj novac, radi s njim što poželiš" - kaže i dodaje kako ima najbolju majku na svetu.

Simon Mihorič Simke Foto: Facebook/Simon Mihorič

PRVA TETOVAŽA

Školovao se za keramičara i prvu platu je zaradio s 15 godina. Istog dana kupio je dva rotvajlera i otišao da se tetovira.

- To je prva i jedina tetovaža koja je bila besmislena. Stavio sam je tek toliko. Prikazivala je morskog konjica, evo tu na nadlaktici - pokazuje i govori kako ju je već prekrio drugim crtežima.

Od morskog konjica ostala je tek osenčena figura, a sledeće tetovaže usledile su već nakon dva meseca.

NAJTEŽA I NAJBOLNIJA TETOVAŽA

- Ukupno imam 970 tetovaža i svaka je na svoj način umetničko delo. Na meni je radilo 36 različitih majstora. Uvek idem kod stručnjaka i pazim na sterilnost. Nikad nisam imao infekciju ni bilo kakvu nuspojavu.

U kraju ga zovu Psećim tatom, ali ono što čoveku ipak prvo upadne u oči je njegov fizički izgled Foto: Facebook/Simon Mihorič

Najteža tetovaža koju su mi radili bila je na leđima, kad sam dao da mi oslikaju cela leđa. Radili su je 21 čas u komadu, a uz mene je stajao lekar sa setom za reanimaciju. Mislili su da ću da se onesvestim, ali eto - nisam. Najbolnija tetovaža je ova na licu i oko sinusa - nabraja on pokazujući svoja remek-dela koja je uglavnom osmislio sam jer je, kaže, odličan crtač.

Toliko dobar da ga pojedini tatu majstori uzimaju za saradnika da im crta šablone. Uz to, radi kao vozač.

PREKINUTA MLADOST

Bezbrižno uživanje u mladosti prekinula je tragedija na pragu punoletnosti.

Simon ima 970 tetovaža Foto: Facebook/Simon Mihorič

- Nikad nisam pio ni drogirao se, a ono što se dogodilo nisam nikako mogao da sprečim. Ubio sam dvoje dece. Vozio sam auto i ušao u raskrsnicu. Iako sam vozio samo 50 na sat, oduzeo sam prednost čoveku koji je dojurio sa 150.

U autu su bili on i deca od 9 i 11 godina. Deca su ispala iz auta i poginula, a ja sam završio u komi. Probudio sam se nakon godinu i 12 dana. Rekli su da nikad neću da hodam, ali sam uspeo da se oporavim. Odležao sam tri godine i dva meseca u zatvoru u Celju. Nikad sebi nisam oprostio to što se dogodilo, još i danas idem psihijatru i pijem antidepresive - objašnjava.

Simon je spasio 22.000 pasa Foto: Facebook/Simon Mihorič

Tad je odlučio postati bolji čovek. Počeo je da se zalaže za prava slabijih, prvenstveno životinja, ali i žena. Zato je i drugi put završio u zatvoru.

- Dobio sam još tri godine jer su mi prijateljicu prevarila dva mešetara i ostala je bez kuće. Istukao sam ih. Oni su me optužili i dobio sam još tri godine zbog nasilja - nastavlja on posve iskreno.

SPASIO ČAK 22.000 PASA

Posle je osnovao društvo za pomoć psima Srce za bulle, jer su mu pitbuli prva i najveća ljubav u psećem svetu.

Osnovao je društvo za pomoć psima Srce za bulle, jer su mu pitbuli prva i najveća ljubav u psećem svetu Foto: Facebook/Simon Mihorič

- Spasio sam više od 8700 pitbula tokom 21 godine, a ukupno više od 22.000 pasa. Samo ovde u Domžalama udomio sam 750 napuštenih pasa svih pasmina. Susrećem ih svaki dan na ulici i oni mi se raduju i pozdravljaju me bez obzira što je prošlo vreme - smeje se.

Sarađuje s policijom i inspekcijom, a dodatno radi na osnaživanju zajednice.

- Imam dogovor sa svim školama i vrtićima, gde dolazim deci da predajem o psima, ali i o ljudima. Želim da nauče kako izgled nije važan jer možeš biti ono što želiš bez obzira na to kako izgledao, a psi nisu stvari nego bića s osećajima kao i mi. Razbijam predrasude - kaže Simke, koji je za potrebe spašavanja pasa dosad potrošio najmanje oko 180.000 evra.

NAJVEĆA ŽIVOTNA RADOST SU MI ŽENA I DVOJE DECE

Jednu tetovažu je radio bez prekida 21 čas Foto: Facebook/Simon Mihorič

Većinu novca koji zaradi daruje društvu, a kako bi smanjio veterinarske račune na koje je puno trošio, postao je partner u privatnoj veterinarskoj ambulanti.

Njegovo društvo ima filijale u Srbiji, Engleskoj i Bosni i Hercegovini, a kroz koji mesec dolazi i u Hrvatsku, jer će otvoriti filijalu u Puli.

Simke ima četiri psa i tri mačke, ali najveća životna radost su mu supruga Tjaša (28), sin Mark (1) i kći Katalea (3). Rasteže dan kako bi imao vremena za sve i priznaje kako supruga nije najsrećnija što se toliko posvećuje psima.

NIKAD SE NEĆE ODREĆI PASA

Simon i Tašja žive zajedno već pet godina i ona je, kako kaže, dobro znala u što ulazi.

Većinu novca koji zaradi daruje društvu, a kako bi smanjio veterinarske račune na koje je puno trošio, postao je partner u privatnoj veterinarskoj ambulanti Foto: Facebook/Simon Mihorič

- Otkad su stigli klinci, vremena je sve manje, pa mi ponekad kaže da bi trebalo da usporim. Ali ja sam joj otvoreno rekao da ću se ovim baviti dokle god budem mogao. Nikad se ne bih mogao odreći svojih pasa - odlučan je Simon.

BANDE KOJE SU KORISTILE PSE

- Imali smo u Sloveniji nekoliko bandi koje su pse koristile za borbe. To smo rešili. Čim dobijem dojavu, sedam u auto i odmah odlazim da vidim. Ako procenim da je situacija loša za psa, nema tu premišljanja. Psa oduzimam. Bilo je svakakvih situacija. Pretili su mi, napadali me, ali na kraju shvate da je psu ipak bolje sa mnom - kaže Simon.

VIDEO: Duško je iglom ubo svoje lice i telo više od milion puta jer mu se tako sviđa

(Telegraf.rs/24 sata.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • debos

    17. februar 2019 | 21:59

    E pa svaka ti cast!!! Veliko srce, a izgled manje vazan... Ljudina!

  • Alien

    17. februar 2019 | 22:29

    Pre komentarisanja pročitajte bar tekst a ne samo slike i naslov

  • DARKO 100%

    17. februar 2019 | 20:59

    Ti si mozda dobar covek i sve sto kazes moze da ima smisla ali tvoj fizicki izgled udaljava ljude da bi uopste i ulazili tvoj karakter i bliskost, milion puta ti je teze i milion puta snage i energije moras da utrosis zbog fizickog izgleda da bi ljude uverio u suprotno da si ti ipak GOOD BOY

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA