Nini su prošle godine oduzeli sina, koji sada živi sa ocem u Italiji: Njen muž mora da plati 13.500 evra što duguje za vreme kada je dečak živeo sa majkom

Dečak od prošle godine živi sa ocem u Italiji, a majku Ninu kojoj je oduzeto starateljstvo viđa svakog dana po sat vremena

  • 0

Presudom Opštinskog suda u Splitu Alesandro Avenati mora da plati oko 13.500 evra za izdržavanje sina Cesara tokom sedam godina, kada je dečak živeo s majkom Ninom Kuluz.

Kako je objavila Slobodna Dalmacija, Avenati mora za svaki mesec od kada sin nije bio s njim da plati 135 evra plus kamate, a radi se o periodu od aprila 2011. godine do juna 2018. godine za koji je sud prihvatio tužbeni zahtev.

Avenati presudom mora da uplati 11.730 evra plus kamate na bankovni račun Cesara, koji danas i živi s njim te nad kojim Avenati ima potpuno starateljstvo. Slobodna Dalmacija piše kako Avenati mora da plati za izdržavanje sina i za period kada nije imao pojma gde se sin nalazi i kako uopšte da dođe do njega.

Devetogodišnji Cesar Avenati u septembru 2018. godine krenuo je u treći razred osnovne škole. Uz psihologa i prevodioca koji od juna, kada je dečak otišao sa ocem Alesandrom Avenatijem u državu rođenja, prate njegovu adaptaciju na novi život, podrška mu je porodica sa očeve strane i majka Nina Kuluz koju viđa svakodnevno sat vremena.

Cesar sa ocem Foto: Privatna arhiva

Upisan je u Institut za opšte obrazovanje i istoriju u Moncalieriju, mestu pokraj Torina, koji pod svojim okriljem ima predškolske ustanove i osnovne i srednje škole. Nedeljno se u školi boravi 40 sati od ponedeljka do petka, što znači osam sati dnevno, u koje su osim nastave uključeni i obroci u školskom restoranu i vreme koje deca provode izvan učionica u zajedničkim aktivnostima.

Do početka škole Cesar je provodio vreme upoznavajući oca, od kojeg je bio odvojen šest godina, prve četiri potpuno te dve uz povremene susrete u Splitu. Osim oca, sa dečakom je i baka sa očeve strane. Prvo vreme dosta su vremena provodili u Torinu s porodicom Alesandrove sestre, Cesarove tete, koja ima dva sina od 14 i 17 godina.

Postupak nad Ninom Kuluz za oduzimanje deteta na splitskom Opštinskom sudu i dalje je u toku.

(Telegraf.rs/Slobodna Dalmacija)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA