≫ 

Mališani koje je otac Josip bacio kroz prozor žive u strašnim uslovima: Spavaju u krevetima u kojima su mokrili, mucaju od straha prema ocu

Vlasnik kuće u kojoj živi porodica Rođak kaže da je otac većinu vremena spavao ili se vozio kolima

  • 10
Josip Rođak, Karica Rodjak Rođak, majka dece koje je otac bacio sa terase, , Pag, Foto: Facebook

Poput scene iz horor filma izgledao je zadnji deo dvorišta Bernarda Maričevića (85), vlasnika kuće iz koje je Josip Rođak jutros bacio svoje četvoro dece. Bernard je zajedno sa komšijom prvi priskočio u pomoć deci. Ispričao je ono što zna o porodici Rođak koja dve i po godine stanuje na prvom spratu njegove kuće.

- Dolazio je kod mene, ovde bi sedeo za stolom. Isto tako, kad bi mu žena došla dole, on bi odmah došao za njom. Valjda je bio ljubomoran, ne znam - priča Bernard.

Prema njegovim rečima, majka Katica Rođak, se brinula za decu dok je otac većinu vremena spavao ili se vozao automobilom.

STALNO JE POZAMLJIVAO NOVAC

- Stalno je pozajmljivao novac. Stanarinu je plaćao na vreme, ali opet bi došao nakon dva-tri dana i tražio novac od mene - kaže Bernard, vidno potresen onime što se dogodilo u inače mirnoj porodičnoj kući.

Josip Rođak bacio je svoje četvoro dece kroz prozor Foto: Facebook/Josip Rođak

Požalio se da će stan koji je iznajmio porodici Rođak morati potpuno da renovira jer je u njemu sve uništeno - od posteljine i kreveta do kuhinje i toaleta.

Kaže da deca, i mlađa i starija, mokre u krevet na koji roditelji uopšte ne stavljaju posteljinu. Priča i da deca imaju problem sa govorom, što je potvrdila i prijateljica njihove majke.

- Sve tri devojčice, a i maleni, imaju problema s govorom i to zbog straha od oca. Stalno je vikao na Katicu i psovao, čak i kad bi ga pitala za hranu za decu. Ta jadna deca bila su bosa, bez čarapica, bez trenerki, bez jakne. Užasno mi ih je žao - kaže F.J. bliska prijateljica majke čiju je decu njihov otac bacio kroz prozor.

NE ZNAM KAKO SU PREŽIVELI

Katica Rođak sa svojom decom Foto: Facebook

Otac je, kako kaže Bernard Maričević, bacio decu i odmah nakon toga seo u automobil i predao se policiji. Što mu se dogodilo jutros oko 6 sati ujutro, zasad niko ne zna.

Vlasnik kuće, još uvek u šoku, pokazuje terasu s koje je otac bacio decu i ističe koliko je ona zapravo visoka, naročito za malu decu.

- Ne znam kako su preživeli, posebno devojčice. Njih je bacio na beton, a sin je, pošto ga je bacio zadnjeg, pao na njih. Samo neka sve bude u redu - kaže Bernard dok prstom pokazuje tragove krvi koje nije uspeo da opere.

Kuća gde živi porodica Rođak Foto: Tanjug/HINA

Troje dece trenutno se nalaze u Zadarskoj bolnici. Devojčica (7), čije se stanje poslednjih nekoliko sati pogoršalo, prebačena je tokom dana u Klinički bolnički centar Zagreb, dok će njena sestra (8) biti operisana sutra.

NIKO NIJE PRIJAVIO NASILJE

- Nasilje u toj porodici nikad nije bilo prijavljivano. Majka je i danas bila u centru, dala je izjavu i negira nasilje ili neko drugo sumnjivo ponašanje koje bi bilo slutnja tako strašnog čina. Niko nikad nije prijavio nasilje, ni komšije, ni supruga, niko - kazala je direktorka Vesna Burčul direktorka Centra za socijalni rad u Zadru.

VIDEO: Društvo opravdava nasilnike, dok sve više žena strada u porodičnom nasilju

(Telegraf.rs/index.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zak

    28. februar 2019 | 23:25

    Taj nemoze biti otac, pravi otac voli svoju decu i zivot bi dao za njih on je monstroum.

  • Anđelija

    28. februar 2019 | 23:35

    Decu treba povratiti u normalan život i dati ih u hraniteljske porodice ili na usvajanje da roditelje monstrume nikad više ne vide.

  • Haha

    28. februar 2019 | 23:13

    I onda se cudimo sto su nam djeca delikventi,probisvjeti.. djevojke lakog morala,sponzoruse .. itdStrasno!!! Kako nece i biti pored ovakvih roditelja,a previse ih ima ovakvih danas!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA