≫ 

U ovom paklu su živela deca koju je otac bacio sa balkona: Noše pune izmeta i urina, premali kreveti i nered, a Centar kaže da je sve bilo u redu (FOTO)

Da li vama ovo izgleda kao da je sve u redu?

  • 13

Uslovi u kojima su živela deca, koju je juče njihov otac Josip Rođak bacio s balkona kuće na Pagu, najblaže rečeno su katastrofalni, prenosi portal Index.hr.

U isto vreme, iz Centra za socijalni rad Zadar Indeksu su danas rekli da su radnici centra odlazili u nadzor u njihovu kuću i da je sve bilo u redu.

Šokantan prizor u kući Foto: Index

Fotografije iz kuće u kojoj su deca živela portal je objavio jer, kako je preneo, one dokazuju kako sistem ne funkcioniše i u kakvim su uslovima deca živela, a niko to nije uočio niti je reagovao.

Pune noše izmeta i urina na hodniku, razbacana roba i stvari i kreveti bez posteljine samo su neki prizori koje je juče zatekla Indeksova novinarka u obilasku kuće.

Razbacane stvari Foto: Index

U stanu su i dva putna krevetića, iako je najmlađe dete staro 3 godina, a devojčice su u uzrastu od 5, 7 i 8 godina pa su preveliki da bi spavali u malim putnim krevetima.

Sva su deca povređena (dvoje od njih teže) nakon što ih je otac juče bacio sa šest metara visine na betonsko dvorište, a najteže je sedmogodišnja devojčica koja je sinoć u kritičnom stanju prevezena u Zagreb na Rebro. Ostala su deca u zadarskoj bolnici, a jedna će devojčica danas na operaciju.

Krevetac bez posteljine Foto: Index

Direktorka Centra za socijalni rad u Zadru Vesna Burčul juče je rekla da "nikada ništa nije ukazivalo na mogući ovakav ishod, niti je moguće bilo predvideti ovako drastičan, brutalan, radikalan i teški ishod za nekog neutralnog posmatrača, a kamoli za nekoga ko je u žiži zbivanja". Navela je i da nikad nije bilo prijavljeno nasilje u toj porodici.

Dneva soba u haosu Foto: Index

Ona je potvrdila da je porodica Rođak bila pod njihovim nadzorom.

Budući da je direktorka istakla da su radnici Centra za socijalni rad Zadar, odnosno njihovi spoljni saradnici, odlazili u kuću porodice Rođak, zanimljivo je da nikad nisu primetili nikakve poteškoće unutar ove porodice.

Jedna od spavaćih soba Foto: Index

Kao što su susedi i prijateljica majke rekli, deca su slabo govorila pa se postavlja pitanje zašto Centru to nije bilo sumnjivo jer je reč o dvoje dece školskog uzrasta.

VIDEO: Katolički sveštenik snimao odvezanu decu u kolima dok su pevala ustaške pesme

(Telegraf.rs/Index.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dusan

    1. mart 2019 | 14:10

    Sto ti junace nisi skocio ali sa nekog veceg sprata...

  • Ja 2

    1. mart 2019 | 13:39

    Po ovim slikama,nije u pitanju "nemastina",znam ljude koji su u mnogo goroj finansijskoj situaciji.Ovde je u pitanju zapustenost i nehigijena.

  • Sara

    1. mart 2019 | 14:27

    Gde je u ovoj priči MAJKA dece.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA