≫ 

Žene zaposlene u javnim ustanovama u Sarajevu ne rade za 8. mart: Ova odluka je izazvala žestoke reakcije

Premijer Forto će ovim potezom sigurno obradovati sve dame koje su zaposlene u javnim ustanovama

  • 5

Povodom 8. marta, Međunarodnog dana žena, odlukom premijera Kantona Sarajevo Edina Forte, svim ženama zaposlenim u javnim ustanovama ovog kantona petak će biti neradni dan.

"Ovim putem vas obaveštavam da će petak, 8. mart, biti neradan dan svim ženama zaposlenim u ministarstvima, službama, zavodima, upravama, preduzećima, ustanovama, fondovima i upravnim organizacijama Kantona Sarajevo.

Takođe vas obaveštavamo da navedeni slobodan dan isključuje mogućnost isplate bilo kakvih novčanih naknada", navodi se između ostalog u premijerovom obaveštenju.

Kako prenose bosanki mediji premijer Forto će ovim potezom sigurno obradovati sve dame koje su zaposlene u javnim ustanovama u Kantonu Sarajevo, a muškarcima ne preostaje ništa drugo nego da preuzmu "teret posla" i zamene koleginice.

Sarajevo; Foto: Milena Đorđević

U komentarima ispod ove vesti odmah se moglo čuti kako je to nepravda prema ženama koje rade u privatnom sektoru.

"Ravnopravnost žena na nivou. Kojim ženama treba čestitati 8.mart, onima iz javnih ustanova ili svakoj ???", glasi jedan od komentara.

VIDEO: Kako je jedan čovek čestitao ženama 8. mart

(Telegraf.rs/Klix.ba)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • FANTOM

    5. mart 2019 | 21:03

    Bravo za Premijera i pravi potez dostojan coveka. On dozvoljava proslavu onima koji su pod budzetom a u privatnom sektoru neka se ukljuci udruzenje privatnika i donese odluku dostojnu polozaja zena u ovom drustvu. Mada sumnjam jer i plate nisu u nivou dozvoljenog minimuma vec su daleko ispod. A sta tek reci za nas u Srbiji? Pa mi smo minimizirali i urnisali 8. Mart do te granice da smo u stanju da se obrusimo svim silama na one kojima je posvecen do brutalnosti i vulgarnosti. Valjda je to jedna od cena tranzicije ako bilo ko tacno zna sta to znaci.

  • Linz

    5. mart 2019 | 18:24

    Tako i treba, dame nose velik teret kroz zivot. Svaka cast na toj odluci.

  • Šile

    6. mart 2019 | 00:31

    Vredni i časni rade u Državnim firmama ! A Čobani u privatnim... Nažalost to je tako..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA