• 19

Radnik u mrtvačnici prao leš bake, ali mu se učinilo da se pomerila: "Kada sam joj otkrio glavu, pogledale su me njene izbezumljene oči. Onesvestio sam se"

Ovaj slučaj mu je "skratio život"

  • 19

Mate R. (20) je prosečan mladić koji studira i radi, kao i mnogi njegovi vršnjaci. Ali, on ima neobično zanimanje - perač je leševa u jednoj zagrebačkoj klinici. Ovaj posao, koji mnogi ne mogu da rade, on opisuje kao posao kao i svaki drugi. Samo da nije jednog slučaja koji mu je "skratio život"…

Naime, u toku jednog noćnog dežurstva, u mrtvačnicu klinike je dovezen leš direktno iz operacione sale. U pitanju je bila jedna 80-godišnja baka, koja je imala infarkt, i doktori su pokušali da je operišu, ali srce joj je stalo i ona je po protokolu proglašena mrtvom.

- Mi ne znamo puno o pacijentima čija tela dovoze kod nas i koja spremamo za sahranu, na njima stoje samo imena i godište, i to je sve. Kada radite ovaj posao, trudite se da se ne udubljujete suviše u ličnosti preminulih, jer je to osnovna stvar koju morate da naučite da biste mogli da radite ovo što ja radim - ispričao je ovaj mladić.

- Primio sam leš te gospođe i krenuo da pripremam tuš i rukavice za pranje, kada mi se učinilo da joj stopalo stoji odmaknuto od drugog, a bila su spojena kada je telo dovezeno. Mislio sam da sam pogrešio, ali sledećeg trenutka sam video kako se prsti na nogama mrdaju. U šoku sam svukao pokrivač sa pokretnog ležaja i pogledale su me nečije izbezumljene oči - ispričao je Mate prisećajući se straha koji je osetio.

- Mislim da mi je to bio najstrašniji trenutak u životu. Gledate sve te horor filmove, ali ipak niste pripremljeni na ovako nešto. Mislim da sam se nakratko onesvestio, jer kad sam došao sebi, u sobi su bili i drugi tehničari, a starica je već odvezena nazad na reanimaciju - prisetio se.

Ispostavilo se da je starici nakratko srce stalo tokom operacije, ali da je zapravo upala u duboku komu iz koje se nakon 10 sati u mrtvačnici, probudila.

(Telegraf.rs/24sata.hr)

Komentari

  • Viki

    Velika je razlika kako neko izgleda mrtav i u komi. Nemar, nista drugo.

  • Kamy

    Decko menjaj posao, sledeci slucaj bi mogao i tebe da odvede na kupanje.

  • Јасмина

    То је заиста страшно.Једнако страшно и за дечка и за баку.Иако је смрт неминован,нико не жели да буде жив сахрањен....

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima