≫ 

Bolne scene na groblju u Banjaluci: Ekshumirano telo Davida Dragičevića, pa prebačeno u drugi sanduk (FOTO) (VIDEO)

Okupljeni građani ispratili su posmrtne ostatke pevajući pesmu "Klinac iz geta"

  • 73

Ekshumacija posmrtnih ostataka Davida Dragičevića obavljena je na groblju u Banjaluci, gde su se okupili članovi grupe "Pravda za Davida"Nakon ekshumacije, Davidovo telo prebačeno je u drugi sanduk.

- Nastavljamo svoju borbu. Pokazali smo da borba nije prestala kada je otišao Davor. Danas odlazi i Davidovo telo, ali on ostaje s nama. Mi smo svi David. Danas je dan kada je poslata jedna poruka - mrtvi ovde nemaju mira - kazao je Ozren Perduv iz grupe "Pravda za Davida".

Nakon ekshumacije tijela Davida Dragičevića, ubijenog mladića iz Banjaluke, okupljeni građani ispratili su posmrtne ostatke pevajući pesmu "Klinac iz geta".

Podsećamo, zahtev za ekshumaciju su podneli roditelji 21-godišnjeg mladića da bi ga sahranili u austrijskom gradiću Viner Nojštad.

Odobrenje za ekshumaciju posmrtnih ostataka Davida Dragičevića izdala je zdravstvena inspekcija Grada Banjaluka.

Ekshumacija tela nastradalog Davida Foto: Avaz.ba/G. Dakić

David Dragičević je nestao 18. marta u Banjaluci, a njegovo telo je pronađeno šest dana kasnije na ušću rečice Crkvene u Vrbas. Taj slučaj, koji nije do kraja rasvetljen, prate mnoge kontroverze, počevši od policijske konferencije za medije 26. marta 2018. godine.

Devet meseci trajala su okupljanja građana, a koja su pokrenuli roditelji koji tvrde da je njihov sin ubijen te optužuju vrh policije da je umešan u sve što se dešavalo.

Davor Dragičević tvrdi da je njegov sin otet i mučen šest dana, nakon čega je likvidiran, a nedavno je za pojedine medije rekao da neće dozvoliti da posmrtni ostaci njegovog ubijenog deteta ostanu u zločinačkoj državi.

David će biti sahranjen u Austriji Foto: Avaz.ba/G. Dakić, Facebook/PRAVDA ZA DAVIDA/Davor Dragičević

Krajem prošle godine Davor Dragičević je napustio Banjaluku, a okupljanja građana se više ne održavaju na glavnom gradskom trgu, jer ih je zabranila policija, budući da nisu imali potrebna odobrenja i, kako su navodili, dolazilo je do narušavanja javnog reda i mira.

Manja grupa građana svako veče pali sveće u dvorištu pravoslavne crkve u centru Banjaluke, a Davidova majka Suzana Radanović je najavila da će pravdu nastaviti tražiti u Evropi.

Okupljanje grupe građana "Pravda za Davida" održano je sinoć ispred Hrama Hrista spasitelja u Banjaluci.

Roditelji ne žele da njihovo dete počiva u Republici Srpskoj Foto: Avaz.ba/G. Dakić

- Ne znam kako ću sutra preživeti. Videćemo. Ne znam. Teško se nositi sa svim što se dešava. Ja više ne znam na koji način da objasnim ljudima kako se osećam, neka se svako pokuša staviti na moje mesto i sve će mu biti jasno - rekla je sinoć Suzana Radanović, majka ubijenog mladića Davida Dragičevića.

VIDEO: Davidova majka postavlja pitanja policajcu, ovaj ćuti:

(Telegraf.rs/Avaz.ba)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bojan

    12. mart 2019 | 09:44

    Ne razumem zasto zele u Austriji da ga sahrane....Drugo njegova majka ga je ostavila i otisla udala se u Austriji on je sa ocem raso....Zalosno doticna sad glumi moralnu majku

  • Miki

    12. mart 2019 | 10:06

    Sad već prave cirkus

  • Kosovo RS

    12. mart 2019 | 13:38

    Da li ste se zapitali cemu ovo sve,pa niste naravno...Pokusaj puca nije uspio sada kada su utkriveni onda su otisli bez povratka jer vidite sta zapad radi i domaci izdajnici,Zele R.Srpsku da uniste na razne nacine a tako i preko nesrecne porodice kojima su nampumpane glave...Republika Srpska je ne unistiva i Republika Srpska nije M.Dodik nego narod a pojedinci ili grupe ne mogu da je brisu kako oni misle za nju je proliveno dosta krvi....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA