Policajac prodavao "golf 5", pa kupca izrešetao s 4 metka, uzeo 4.000 evra, polio ga benzinom i zapalio. Danas je osuđen na 18 godina zatvora (FOTO)

Desetak sati nakon zločina policija je pronašla i uhapsila Envera Tosku koji je u Policijskoj stanici odmah priznao delo

  • 15
Enver Toska Foto: Fejsbuk

Policajac iz Bitolja, Enver Toska (25) osuđen je na 18 godina zatvora zbog ubistva Bekira Alilija (36) izvršenog 14. septembra pošle godine blizu sela Belovodice kod Prilepa.

Osnovni sud u Prilepu danas je ekspresno doneo presudu odkako je Toska juče na početku suđenja priznao zločin i na taj način izbegao maksimalnu kaznu doživotnog zatvora.

Toska je planirao ubistvo Foto: Fejsbuk

Ubistvo se dogodio oko 16,30 časova na seoskom putu prema selu Belovodice kod Prilepa, na jugu Severne Makedonije. Nepunih deset sati nakon svirepog zločina policija je pronašla i uhapsila svog kolegu, a Enver Toska je u policijskoj stanici odmah priznao delo. Tako se i saznalo za motive ovog grozomornog zločina.

Prema detaljima koje je saopštila policija, Toska je unapred isplanirao ubistvo jer je na dan zločina, oko 12 časova kontaktirao sa žrtvom Bekirom Alilijem nudeći mu na prodaju automobil Golf 5.

- Oni su kontaktirali putem poruka na Fejsbuku i dogovorili se da tog dana, oko 14,30 časova Bekir vidi vozilo koje mu je prijavljeni ponudio na prodaju za sumu od 3.600 evra. Kada je video vozilo, obojica su se uputili ka selu Belovodice gde je navodno trebao da ih čeka pravi vlasnik vozila. U jednom trenutku Enver Toska je izvadio svoj službeni pištolj i u Bekira Alilija ispalio četiri metka - saopštili su tada iz MUP Severne Makedonije.

Enver Toska je izvadio svoj službeni pištolj i u Bekira Alilija ispalio četiri metka Foto: Fejsbuk

Nakon ubistva, policajac Enver Toska je od žrtve uzeo tašnu sa 4.000 evra, sa kojim je ubijeni Bekir Alili trebao da plati vozilo. Da bi prikrio tragove zločina, Toska je iz vozila uzeo flašu sa benzinom i crnu kapu koju je stavio preko lica Bekira, polio ga benzinom i zapalio, verujući da niko neće prepoznati žrtvu. Potom je, kao da se ništa nije desilo, seo u automobil i uputio se ka Bitolju. Beživotno i delimično izgorelo telo Bekira Alilija je na seoskom putu pronašao čovek iz Prilepa, koji je krenuo u ribolov na obližnje jezero, i slučaj prijavio policiji.

Desetak sati nakon zločina policija je pronašla i uhapsila Envera Tosku koji je u Policijskoj stanici odmah priznao delo. Iz Tužilaštva su tada saopštili da je telo ubijenog bilo delimično izgorelo, uglavnom glava, ali da je lice bilo prepoznatljivo. Ubijeni je kod sebe imao dokumente za identifikaciju. Pored tela su pronađeni tragovi automobila, a oko tela četiri čure i jedno zrno ispaljeni iz pištolja.

Na suđenju u Osnovnom sudu u Prilepu, tužiteljka Mimoza Mrmeska je rekla da je Enver Toska počinio zločin sa umišljajem i iz koristoljublja.

- On je pripremao delo, prvo ga je ubio, a potom zapalio. Psihijatrijsko veštačenje je pokazalo da je optuženi Toska bio uračunljiv kada je izvršio jedno od najtežih krivičnih dela - rekla je tužiteljka Mimoza Mrmeska.

Zbog toga što je ubica nakon zločina polio svoju žrtvu sa benzinom i zapalio njegovo beživotno telo da bi prikrio zločin, tužiteljka je od Suda zatražila najstrožiju kaznu, doživitnu robiju. Osnovni sud u Prilepu je, međutim, cenio priznanje Toske da je izvršio zločin, pa ga je osudio na 18 godina zatvora.

(D.J.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA