≫ 

Deca u Splitu se divljački iživljavala nad ježom: Šutirali su ga i gazili, kod veterinara su ga prekasno odveli

Volonteri iz udruženja Splitske šape na svojoj su stranici napisali kako se često susreću sa zlostavljanjima životinja, ali da je ovaj slučaj dodatno težak jer su zlostavljači deca

  • 8

Jež, kojeg su pre dva dana pred osnovnom školom "Bol" u Splitu trojica učenika 7. i 8. razreda te škole mučila, uginuo je u splitskoj veterinarskoj ambulanti Anima, javili su iz te ambulante.

Iako se isprva činilo da se ježić oporavlja nakon pružene pomoći, kod veterinara i splitskih volontera, nažalost, uginuo je.

Životinjica je dobila ime Ježurko, a slučajna prolaznica ježića je odnela najpre u udruženje Splitske šape čiji su ga volonteri hitno odveli kod veterinara.

- Našoj volonterki je javljeno da u blizini jedne škole u Splitu učenici 8. razreda šutiraju malenog ježa. Prolaznica je reagovala na očigledno zlostavljanje nemoćne životinje, pa je životinju uzela i predala volonterki. Jež je odveden kod veterinara gde mu je pružena pomoć - saopštili su iz udruženja i dodali da je životinja bila u stanju šoka i da je dehidrirala.

POMOGLI MU DEČACI IZ 4. RAZREDA

Ježiću nisu pomogli samo odrasli, već i dvojica dečaka, učenici 4. razreda iste škole koju pohađaju i nasilnici koji su životinju mučili.

Kako su ispričali za 24sata.hr, ježa su našli ispred škole pre nastave i pomogli mu da dođe do zelenila. Nakon nastave, životinjicu su pronašli stariji učenici koji su počeli da ga maltretiraju.

- Pola sata nakon što se završila nastava, vratio sam se ispred škole da vidim kako je jež. Video sam trojicu dečaka. Jedan ga je gazio nogama, a dvojica su navijali. Počeo sam da vičem: "Šta vi to radite?". Kad su me videli, preskočili su ogradu i pobegli - ispričao je dečak (11).

Životinju je odneo kod prijatelja kući, gde im je slučajna prolaznica priskočila u pomoć i preuzela odgovornost da pomogne ježu.

Volonteri iz udruženja Splitske šape na svojoj su stranici napisali kako se često susreću sa zlostavljanjima životinja.

- Monstrumi, nečija deca, su danas tukla ježa nogama ispred osnovne škole Bol u Splitu. Ježurko je dobio infuziju i antibiotik. Bio je u šoku i dehidrirao je. Reči više nemamo za sve budaletine koje hodaju i postoje oko nas - napisali su u svojoj objavi.

Jež i pored pomoći koju je dobio nije uspeo da se oporavi Foto: Shutterstock

- Slučaj je izazvao veliko interesovanje, kao i gotovo svaki slučaj zlostavljanja životinja koji objavimo na našoj stranici, ali ono što ovaj slučaj čini zanimljivijim je što su počinitelji i nasilnici - deca. Nažalost, nama nije prvi slučaj  u kome su zlostavljači životinja deca, niti prvi koji se događa u blizini jedne obrazovno-vaspitne ustanove - naveli su.

(Telegraf.rs/Dnevnik.hr/Slobodna Dalmacija/Foto: Ilustracija)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Maya

    14. mart 2019 | 16:36

    Sta je sad roditelji ko su deca koju gajite? Vidite li sta su postala? Jel je i ovo deo mladosti? Sram vas bilo ovo je vasa odgovornost!!!!!!!!!!

  • Cika Velja

    14. mart 2019 | 19:21

    Treniraju klinci na slabim i nemocnim,pa ce da natrce kad porastu?!

  • Duka

    14. mart 2019 | 19:24

    Kakvi su im bili djedovi oni su zlatni,jos nisu presli na ljude,kao njihovi ocevi nekada devedesetih,i zato sto ceo svoj zivot mrze kao narod ce izumreti

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA