David Dragičević je pre godinu dana izašao u grad i više se nikad nije vratio: Njegova smrt je zauvek promenila Banjaluku

Posmrtni ostaci mladića ekshumirani su prošle nedelje i prebačeni u Austriju

  • 18

David Dragičević (21) nestao je na današnji dan, 18. marta, prošle godine. Njegovo beživotno telo pronađeno je šest dana kasnije, 24. marta na ušću Crkvene u Vrbas. Od tada traje borba njegovih roditelja Davora Dragičevića i Suzane Radanović da saznaju istinu jer veruju da je njihov sin ubijen. Oni su se danas oglasili na grupi "Pravda za Davida", još jednom zahtevajući da se otkriju ubice.

Mladićev otac Davor postavio je nekoliko fotografija i snimke sa nadzornih kamera u noći između 17. i 18. marta prošle godine, na kojima se, prema njegovim tvrdnjava, vide njegov sin i ubice.

- Pre godinu dana, dete izašlo u svoj grad, u svojoj državi. Crnilo i tišina - napisao je Davor.

Nakon toga objavio je novi post u kojem je napisao kako "sve dokaze ima za ubice".

I novinar Slobodan Vasković, koji od samog početka prati slučaj Dragičević i veruje, kao i njegovi roditelji, da je "David otet, mučen i na kraju ubijen", podsetio je u svom blogu na tužni dan od kog je prošlo godinu dana.

- David Dragičević otet je tačno pre godinu dana, 18. 03. 2018. godine, nakon 02 časa, 32 minuta i 41 sekunde. To vreme je bitno, jer su kamere upravo u to vreme snimile Davida kako stoji u Gospodskoj ulici sa G.B. i još jednom devojkom. Snimaka Davida Dragičevića nakon tog vremenskog perioda, zasad, nema! - napisao je on u svom blogu.

Prema toj teoriji, koju zastupaju i njegovi roditelji, ali koja nije zvanično potvrđena, David je nakon toga otet, mučen i ubijen.

David je drugi put sahranjen u Austriji Foto: Tanjug/Zoran Mirković

- Nakon toga, otmičari su Davida silom odveli iza Metalske škole, gde je pretučen (premlaćivanje je videla svedok Jovanka Bošnjak, čije svedočenje se pokušava minimizirati i učiniti irelevantnim), da bi ga, nakon toga, odvukli do automobila, ubacili u njega i odvezli u nepoznatom pravcu. Ubijen je u periodu do 24. 03. 2018. godine, kada je njegovo telo nađeno na ušću kanalizacije Crkvena u Vrbas. Ubistvo Davida Dragičevića je naručeno, o čemu svedoči i podatak da je inscenirana lažna pljačka kuće Đorđa Rađena na Laušu u ulici Velibora Janjetovića Janje. Vidljivo je još niz detalja, a značajno je istaći da je ogromna većina video zapisa sa nadzornih kamera iz kobne noći, kada je David otet, potom mučen, kasnije i ubijen, nestala i uništena - napisao je Vasković, između ostalog, u blogu.

Nakon toga je do detalja objasnio šta se, prema njegovim saznanjima, desilo tog kobnog 18. marta.

Sa druge strane, nakon što je pronađeno mladićevo telo, na konferenciji za medije je predstavljena policijska verzija slučaja prema kojoj je David od dejstvom alkohola i droga bio u nekoliko banjalučkih kafića i klubova, potukao se sa tri osobe, pri tom zadobio lakše telesne povrede, da bi nešto pre 3 sata ujutro opljačkao jednu kuću u Banjaluci, a nakon pljačke upao u rječicu Crkvena ili čak izvršio samoubistvo.

- Dosadašnja istraga jasno ukazuje da se u slučaju smrti Davida Dragičevića radi o zadesu. On je vjerovatno pao u rijeku Crkvenu koja je bila nabujala i voda ga je potom odnela do mesta gdje je telo pronađeno - rekao je na toj konferenciji Darko Ilić, tadašnji načelnik Uprave za organizovani i teški kriminalitet.

365 dana od Davidovog nestanka a zatim i pronalaska njegovog tela, tužilaštvo se nije oglasilo o tome šta se zapravo dogodilo. Davidova smrt i okupljanja "Pravde za Davida" događaj je koji je zauvek promenio Banjaluku.

OGLASIO SE I DODIK: TUŽILAŠTVO TREBA DA REŠI SLUČAJ "DRAGIČEVIĆ"

Milorad Dodik, predsedavajući Predsedništva BiH, istakao je danas da je slučaj mladića Davida Dragičevića (21) tragičan događaj i ponovio da tužilaštvo treba da ga reši.

Dodik je rekao da tužilaštvo treba da reši slučaj Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

On je dodao da je ekshumacija posmrtnih ostataka mladića bila želja roditelja.

- Izražavam saučešće porodici, ali politika je uvučena u taj slučaj. Još jednom apelujemo da tužilaštvo i sud reše ovaj slučaj, to nije pitanje za nas - rekao je Dodik na godišnjicu nestanka mladića.

Da podsetimo, posmrtni ostaci Davida Dragičevića ekshumirani su 12. marta ove godine sa groblja u Banjaluci i prebačeni u Austriju, u grad Viner Nojštat, gde je ponovo sahranjen u petak, 15. marta. Tamo se članovi njegove porodice trenutno nalaze.

Video: Teški uzdasi i plač majke na ekshumaciji tela Davida Dragičevića

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Јасмина

    18. mart 2019 | 13:30

    Туга

  • Raka

    18. mart 2019 | 13:37

    Svako nereseno ubistvo je pogodno tlo da se neko slicno opet dogodi. To je opasno za sve zitelje RS a i sire.

  • Шоша

    18. mart 2019 | 13:31

    Штета младости. Стао на жуљ моћним кримосима који имају залеђину на високим позицијама.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA