≫ 

Osudili ga na 3 godine zatvora zbog krađe 150 ćevapa i 20 pljeskavica iz kafane: Dolijao im i pobegao iz najvećeg zatvora u Skoplju

Karamanov se nikada nije pojavio u medijima, a na drakonsku kaznu nije podneo ni žalbu

  • 4

Petre Karamanov ( 35 ) iz Velesa, gradića u Severnoj Makedoniji, koji je bio osuđen na tri godine zatvora zbog krađe 150 ćevapa iz jedne kafane na autobuskoj stanici u Velesu, pobegao je iz najvećeg zatvora „Idrizovo“ u Skoplju, saznaje „Nezavisen vesnik“.

Ovaj slučaj je u sudstvu postao sinonim za selektivnu pravdu. Karamanov se nikada nije pojavio u medijima, a na drakonsku kaznu nije podneo ni žalbu.

Presudu Karamanovu je izrekao Osnovni sud u Velesu. Petre je na sudu priznao da je u noći između 13. i 14. maja 2014. godine provalio u ugostiteljski objekt na Autobuskoj stanici i odande odneo sve što mu se našlo pri ruci i što je mogao da ponese - 150 ćevapa, 20 pljeskavica, kilogram raznih vrsta suvomesnatih proizvoda, dve litre lozove rakije, dva litra "uzo", jedan litar mastike, litar konjaka, 10 limenki piva, kilogram krastavaca i dve kile paradajza.

Deo ukradene robe je pojeo i popio sam, deo podelio sa prijateljima, a deo prodao.

PLJAČKAO I RANIJE

Četiri godine nakon izricanja presude, iako je logična predpostavka da se on već nalazi na slobodi, „Nezavisen vesnik“ saznaje da je lopov ćevapa pobegao iz zatvora i da mu je ostalo da odleži još nekoliko godina zatvora, ali zbog drugih krivičnih dela.

Prema podacima Uprave za izvršavanje sankcija, Karamanov je izdržavao kaznu u zatvoru „Idrizovo“ ne samo zbog ćevapa, već i zbog razbojništva i teške krađe. Za to je bio osuđen na šest godina i jedan mesec zatvora.

Karamanov je poslednji put ušao u zatvor 2. decembra 2014. godine, ali od kad je 4. aprila 2017. godine bio pušten na odsustvo, više se nije vratio u „Idrizovo“.

Iz zatvora u skopskom naselju Šutka kažu da je Karamanov kod njih u pritvoru bio zbog razbojništva 2002. i 2014. godine, dok je 2010. godine pet meseci bio u zatvoru zbog krađe motornog vozila.

Zanimljivo je da je se na odsluženju zatvorske kazne za drugo delo nalazio i u vreme kada je iz kafane na Autobuskoj stanici u Velesu ukrao ćevape, a protiv njega su bile izricane mere i dok je bio maloletnik.

VIDEO: Bahati Kinezi se gađaju mesom

(D.J.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    28. mart 2019 | 10:20

    OPASAN RAZBOJNIK KOJI KRADE I JEDE CEVAPE -PODIGNITE INTERPOLOVU POTERNICU!!!

  • Života

    28. mart 2019 | 11:06

    To su teški lopovi, a ovi što su ukrali milijarde su biznismeni!

  • Vesna

    28. mart 2019 | 13:21

    Koliko je odležao kod nas onaj (kantrimen) što je ubio mladića na Brankovom mostu?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA