• 21

Sukob u emisiji zbog doma "Radovan Karadžić"! Voditeljka: Hoćete li biti ponosni što idete tamo? Student: Uvek (VIDEO)

Emisija u Sarajevu imala vrlo neprijatan ton u jednom trenutku

  • 21

Nakon što je bivši predsednik Republike Srpske Radovan Karadžić pre nekoliko dana osuđen na doživotnu kaznu zatvora u Haškom tribunalu, povelo se pitanje da li će studentski dom na Palama, koji nosi ime "Radovan Karadžić", promeniti naziv.

U sarajevskoj emisiji na televiziji N1 gostovali su studenti, a tom prilikom došlo je do prepirke između njih i voditeljke kada se poveo razgovor na tu temu.

- Hoće li biti nekakve inicijative i kakav je vaš stav po tome da se jedan studentski dom ne zove po osuđenom ratnom zločincu? - upitala je voditeljka.

Usledio je odgovor studenta.

- Te inicijative sa naše strane nikada neće biti. Haški tribunal je odavno poznat po presudama koje su nesrazmerno velike prema Srbima, za razliku od Bošnjaka i Hrvata. Ja kao razuman čovek ne mogu da shvatim da nisu svi činili zločine u Bosni i Hercegovini - rekao je student Filip Matić.

Tu je došlo do manje prepirke, kada mu je novinarka postavila novo pitanje.

- Da li vaš razum, kao mladih ljudi koji će jednoga dana voditi ovu zemlju napred, razumno shvata te zločine koji su se dogodili i ne mora samo Haški sud da kaže da su se dogodili, već postoje dokazi i ceo svet vidi takve stvari - upitala je ona.

Student je rekao kako "postoje snimci i sa druge strane ali niko nije osuđen".

- Ne možemo da krenemo napred ako se budemo previše bavili tim - dodao je student.

Nakon toga voditeljka ga je upitala "hoćete li vi biti ponosni da idete u studentski dom koji se zove Radovan Karadžić"?

- Uvek - zaključio je mladić.

VIDEO: Prva reakcija Radovana Karadžića nakon izricanja presude

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mladic

    Bravo momci a voditeljka bih mogla malo da se okrene oko sebe ko je ubio 36 hiljada Srba nisu valjda svi izvrsili samoubistvo kad znamo da je njen babo dedo daidja I amidja nosili puske a ne torte I kolace kako kazu njeni iz Sarajeva

  • Aleksandar

    Haški tribunal nije sud vec političko telo koje opravdava zločine Amerike tako što Srbe ocrnjuje..Nisam za rat i žao mi je svakog poginulog čoveka na bilo kojoj strani ali u Srebrenici su žene i deca evakuisani i za razliku od zločina Nasera Orića gde su žene silovane i klali su ih kao decu,vadili oči i za nečovek nije odgovarao... Ako se ne priznaju zločini nad Srbima i niko ne odgovara za njih ne treba ni da priznamo ovu presudu Radovanu Karadžiću..Ako nemamo ponos niko neće da nas poštuje

  • mila

    Kako Vas nije sramota da osuđujete Radovana on je samo stao uz svoj narod a sto se tiće Haga sve je to politika oni su i zapoceli rat i BIH STRADAO NEDUŽNI NAROD I SA JEDNU I DRUGU STRANU.NIJE BILO BOLJE DRŽAVE OD JUGOS. ALI POLITIKA JE SVE UNIŠTILA TO JEST AMERIKA

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima