Albanac "pao" kada je pokušao da uđe u Srbiju sa 350 kilograma droge, pa uhvaćen u poslednji čas (FOTO)

Opojnu drogu pronašli su prilikom pretresa kamiona

  • 0

Carinski službenici Severne Makedonije danas su na graničnom prelazu Tabanovce prema Srbiji sprečili pokušaj šverca 350 kilograma marihuane.

Opojnu drogu oni su pronašli prilikom pretresa kamiona sa albanskim registarskim tablicama, za čijim upravljačem se nalazio albanski državljanin F.B. (62).

Kamion u kom je pronađena droga vozio je šezdesetdvogodišnji Albanac, Foto: customs.gov.mk

Iz Carinske uprave su saopštili da se noćas u 01,30 časova, na graničnom prelazu Tabanovce, na izlazu iz Republike Severne Makedonije prijavilo teretno motorno vozilo marke „Volvo“ sa albanskim registarskim tablicama, kojim je upravljao državljanin Republike Albanije.

Iskusnim carinskim službenicima je to vozilo bilo sumnjivo pa su ga selektirali i poslali na detaljan pregled. Kada su počeli da ga „češljaju“, u 130 specijalno izrađenih paleta za transport cveća natovarenih na kamionu carinici su pronašli oko 350 kilograma opojne droge marihuane.

Foto: customs.gov.mk

Nakon preuzimanja slučaja od strane inspektora Odeljenja za istrage, Carinska uprava će Osnovnom javnom tužilaštvu u Kumanovu podneti krivičnu prijavu protiv F.B. za počinjeno krivično delo „neovlašćenu proizvodnju i puštanje u promet narkotičnih droga, psihotropnih supstanci i prekusora“.

(D.J.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA