Dete (7) pretilo učiteljici, direktor zvao policiju: Prvaku zbog incidenta u školi trkeljisali kuću i ispitivali roditelje

Direktor je učenika odstranio iz škole, tako da dete osam dana nije pohađalo nastavu

  • 2

Policija je pretresla kuću jednog sedmogodišnjaka po primljenoj prijavi direktora škole u Slavoniji. Obavljen je pretres porodične kuće u kojoj sa roditeljima živi dečak, ali nisu našli ništa što bi se moglo dovesti u vezu s izrečenom pretnjom, piše 24sata.hr.

- Naš sin je hiperaktivno dete, navodno mu se zamerila učiteljica nemačkog jezika kojoj je nešto neprimereno rekao. Ona je to shvatila kao pretnju i sve prijavila direktoru, kaže otac. - To je van svake pameti. Policija je odradila korektno svoj posao, mislim da je direktor pogrešio - kaže otac dečaka (7) iz Slavonije, kog su prijavili policiji zbog navodne pretnje učiteljici.

Foto-ilustracija: Profimedia

Direktor je, po rečima dečakovog oca, učenika odstranio iz škole, tako da dete nije osam dana pohađalo nastavu.

NE RAZUME IZREČENU PRETNJU

- Naš sin je hiperaktivno dete, navodno mu se zamerila učiteljica nemačkog jezika kojoj je nešto neprimereno rekao. Ona je to shvatila kao pretnju i sve prijavila direktoru. On je pozvao moju suprugu na razgovor, a nakon toga nam je poslao policiju - rekao je otac dečaka. Porodica ima još jedno mlađe dete (4) i šokirani su postupkom direktora jer, kako je rekao otac, dečak je u tim godinama da ne razume značenje navodne pretnje.

Iz PU požeško-slavonske odgovorili su nam da su "na osnovu naredbe Opštinskog suda u Požegi za pretragu stana i drugih prostorija izvršili pretragu porodične kuće, pri čemu nisu pronađeni predmeti zbog kojih je navedena pretraga vršena".

U saopštenju koje je lokalnim medijima poslao direktor škole navodi se da su roditelji "na uočene probleme koje učenik ima upozoreni s početkom školske godine".

33 INTERVENCIJE

- Prvi službeni kontakt porodice sa stručnom službom škole bio je 13. oktobar 2018. Od tada pa do 21. marta 2019. službeno su odrađene 33 aktivnosti. One uključuju individualne razgovore s detetom, s roditeljima, radionice u razredu i niz pedagoških postupaka kojima je pokušano da se utiče na promenu u ponašanju učenika - kaže direktor. Dodaje da su dvaput kontaktirali nadležni Centar za socijalni rad, prvi put 23. novembra 2018. i ponovo pošto je učenik 18. marta 2019. rešenjem direktora privremeno udaljen s nastave. Kaže da su pretnje deo stalno prisutnog problema i da ih je bilo više tokom godine. Naglašava da su odgovorni i za drugu decu u školi i da nije na njima da spekulišu ima li zaista neko od roditelja oružje kod kuće ili nema.

VIDEO: Zlostavljači ucenjuju decu, a njihove najgore pretnje na kraju se obistine

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dr.

    30. mart 2019 | 10:41

    Nisu ga na vreme istamburali i mali sad divlja ! E kod ovog direktora to ne može ! Ako na vreme ne urade nešto ovaj mali je viđen za kriminalca !

  • Н. С.

    30. mart 2019 | 12:57

    Седам година и већ проблематичан?. Ако се не панаша у складу са правилима може остати код куће заувек. Нико није дужан да трпи бахато понашање, нарочито не деца,. његови другови. Највише трпе добра и лепо васпитана деца. О њиховој ДИСКРИМИНАЦИЈИ нико не говори. Важно је само не угрозити безобразника. Уместо да буде изопштен, он је поштеђен. Браво за директора. Нека се родитељи мало позабаве са ХИПЕРАКТИВНОШЋУ свог детета. То се некад звао БЕЗОБРАЗЛУК

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA