≫ 

Neverovatan podvig mladog Martina: Jedan pogrešan korak ga je delio od smrti, a on je hrabro nastavio da korača napred (FOTO) (VIDEO)

Što je opasnije, to je i uzbudljivije i sa više adrenalina, bez koga ovaj mladić ne može

  • 3

Mladi Makedonac Martin Đorđievski iz Skoplja, zavisnik od adrenalina, u ponedeljak je postigao neverovatan podvig, od koga dah zastaje. On je visoko iznad reke Vardar, između dve stene u Demirkapijskoj klisuri razapeo tanku traku široku svega 25 milimetara i zakoračio po njoj. Samo jedan pogrešan korak ga je delio od smrti, ali je on hrabro nastavio dalje.

Lagano hodajući po "ivici smrti" bez zaštitnog pojasa, on je prešao nešto preko dvadesetak metara od jedne do druge stene. Martin se oduvek bavio ekstremnim sportovima. Leti sa paraglajderom, surfa, vere se po stenama bez zaštitne opreme, bavi se brazilskom điuđicom i čime sve još ne.

Martin obožava adrenalin Foto: Facebook

Sa hodanjem po razapetom užetu ili tankoj traci aktivno je počeo da se bavi pre tri godine. Malo ko u Severnoj Makedoniji ima petlju da se bavi ovim ekstremno opasnim sportom. Njega, međutim, nije strah. Martin je zavisnik od adrenalina i to je ono što ga tera dalje.

U izjavi za agenciju MIA on priznaje da je ovaj sport veoma opasan.

- Da, rizično je, ali i strašno, iako sam osiguran sa bezbednosnim pojasom. Ako padnem, ostaću da visim ispod užeta ili trake. Dešavalo mi se i da padnem. Pored hrabrosti, potrebno je i sreće u ovom, jednom od najekstremnijih sportova na svetu. Strašno je ako se padne na početku ili kraju užeta ili trake razapete između dve stene. Tada se možete ozbiljno povrediti od okolnih stena. Ali, što je opasnije, to je i uzbudljivije i sa više adrenalina, bez koga jednostavno ne mogu - priznaje Martin Đorđievski, koji je na užetu ili traci prelazio preko stena u Severnoj Makedoniji i bez zaštitne opreme.

VIDEO: Ovo treba doživeti! Najduža žičara na svetu prolazi kroz oblake

(D. J.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hannover

    3. april 2019 | 08:46

    Svaka cas za hrabrost ali ne razumem zasto rizik toliko se ljudi bori da ozdravi da zivi a neko je spreman da umre za radi cirkuske tacke mislim da je on za neko posmateanje

  • Јасмина

    3. april 2019 | 10:22

    Адреналин се може подићи и на други начин.Овакве подвиге не поздрављам...

  • PLAVAC

    3. april 2019 | 12:53

    Hrabar = lud

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA