Olimpijski podvig na Jahorini

Nakon gotovo pet meseci i više od 140 dana rada skijališta u kontinuitetu, u Olimpijskom centru Jahorina zabeležene su promene u svim segmentima poslovanja, od broja skijaša koji je porastao za 225 odsto do povećanja prihoda, zimskih prolaza i promena, rečeno je na današnjoj konferenciji OC Jahorina

  • 2

Tim povodom, prisutnima se obratio direktor Olimpijskog centra Jahorina Dejan Ljevnaić, koji je istakao da je ovo sigurno najuspešnija zimska sezona u istoriji Olimpijskog centra Jahorina, te uspehe opisao kao pravi olimpijski podvig.

- Najveću zahvalnost dugujemo gospodinu Dodiku koji nas je podržao kada je ovaj centar bio u dosta lošem stanju. Prvi u regionu smo pustili skijalište u rad  29. novembra i danas je 141. dan skijanja. Ostvarili smo promet od 7.800.000 KM, što je povećanje za 170 odsto,  a prihodi od parkinga i ski škole su takođe povećani. Broj skijaša porastao je za 225 odsto u odnosu na sezonu 2017. kada smo mi preuzeli upravljanje, i to je još jedan orgoman pomak Jahorine kao destinacije uopšte. Takođe, broj vožnji je dostigao gotovo 2.000.000 a indirektni prihod od skijališta je 125.000.000 KM što je uspeh koji će se teško ponoviti - naglasio je Ljevnaić.

On je ukazao da je poznato da u svetu skijanja nema velikih oscilacija,  a da je čak zapažen i opadajuću  trend budući da sve manje dece dolazi na planine.

- Kod nas se desilo obrnuto i zato sa ponosom mogu reći  da je ove sezone ugovorom o besplatnom skijanju na Jahorini skijalo više od 16.500 dece. Novina je i besplatno skijanje sa sezonskom kartom sa Jahorine u Sloveniji, Srbiji i Crnoj Gori,  pa je ovogodišnja sezonska karta važila na čak 350 kilometara ski staza - dodao je direktor OC Jahorina.

Foto: Promo

Predsjednik nadzornog odbora ovog centra Nedeljko Elek rekao je da će OC Jahorina,  nakon produžene sezone na Jahorini i ostvarenih ciljeva, nastaviti da sebi postavlja nove ciljeve i daje još veći i ozbiljniji zadatak za ubuduće.

Istorijsku sezonu na Jahorini obeležila su i bogata zabavna i takmičarska dešavanja. Najistaknutije su svakako Olimpijske igre za mlade, kada je Jahorina bila domaćin za 3 discipline – alpsko skijanje, biatlon i karling. Zatim, dolazak više od 150 skijaša iz Kine koji su na Jahorini radili pripreme za Olimpijske igre. Pozitivna ocena kineskih skijaša, ali i odlična ocena koju je Jahorina dobila nakon organizacije Olimpijskih igara za mlade sigurno će promeniti na bolje kompletnu turističku sliku Bosne i Hercegovine u svetu. Ono što je posebno uveselilo sve goste Olimpijske planine jesu i koncerti brojnih pevača poput Svetlane Ražnatović, grupe Crvena Jabuka, Dragane Mirković, Nikole Rokvića, Lepe Brene i mnogih drugih.

Kako bi nastavili u istom maniru, u Olimpijskom centru planiraju da letnju sezonu dodatno obogate sadržajima i događajima.

- Započeli smo ozbiljan projekat najdužeg alpin kostera u Evropi koji će ići od jezera na vrhu  do podnožja planine, a čija će dužina iznositi 2,2 km i predstavljaće sigurno najveću letnju atrakciju na planini. Polaz alpin kostera je u nepsrednoj blizini velikog jezera na vrhu planine koje ćemo takođe ambijentalno urediti sa novim stazama za šetnju, klupama, letnjikovcem i hranilicom za konje. Uradićemo rasvetu za jezero i kompletnu lokaciju Poljice ali i  gondolu Partizan. To su za sada prioriteti kada su investicije u pitanju, pred nama je zaista dosta obaveza i posla koji nas očekuje do početka ljeta ali se svakako radujemo novim podvizima jer se nadamo da ćemo na taj način usrećiti i obradovati sve ljubitelje Jahorine i planinskog turizma - rekao je Ljevanić.

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Volant

    19. april 2019 | 15:42

    Upoznao sam čoveka, ostavio je odličan utisak na mene. Prošle godine sam za novu godinu izabrao Jahorinu i sa celom porodicom otisao na skijanje. Imali smo situaciju kada je u novogodišnjoj noći nestao dečak uzrasta od 7 godina g.Ljevnajic je ličnim angažovanjem alarmirao sve službe i dečak je pronadjen. Tada sam saznao da je bio direktor skijalista Srbije i to vrlo uspešan. Ovi danas samo afere ređaju. Objavite komentar!

  • Kali Kv

    19. april 2019 | 15:58

    Školovan čovek. Tako rade kamenjari. Pozdrav klaso.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA