≫ 

Albanci kidnapovali biznismena, odveli ga preko granice, pa mu pokazali gde će ga sahraniti: Nesrećni muškarac uspeo da pobegne posle 7 dana

Čovek je uspeo da pobegne kroz prozor kupatila

  • 6

Nedelju dana, sve dok nije pobegao od svojih kidnapera, trajao je košmar Doroteja Stojanova, biznismena iz Skoplja. On je jednom čoveku, čiji identitet nije otkrio, dugovao 5.000 evra, a pošto ih nije vratio, ovaj je zakon uzeo u svoje ruke i reši da mu pare uzme na silu.

Kada je 19. aprila sa svojom prijateljicom iz Skoplja krenuo u Ohrid, Dorotej nije ni sanjao da će kao taoc završiti u zatočeništvu u Albaniji. Usput su stali da večeraju u jednom restoranu u Strugi. Tu su im se pridružila dvojica muškaraca, poznanici njegove prijateljice, za koje će se kasnije ispostaviti da su kidnaperi.

Iz kafane u Strugi, kako je ispričao Dorotej Stojanov za skopsku televiziju Sitel, na silu su bili odvedeni u selo Radožda, na krajnjem zapadu Severne Makedonije.

U tom selu, udaljenom dva kilometra od Albanije, naredbu o njegovom kidanpovanju dao je čovek kome je Dorotej dugovao 5.000 evra.

- Vodi ga u Albaniju i uzmi mu auto - čuo sam kako im je rekao taj čovek, priseća se Dorotej.

Granicu sa Albanijom su prešli ilegalno. Kidnaper je od skopskog biznismena tražio da vrati dug, ali je Dorotej uspeo da skupi samo dve hiljade evra, što nije bilo dovoljno da plati svoju slobodu.

Printskrin: Youtube/ TV Sitel

- Kidnaper je bio državljanin Albanije. Znao je makedonski jezik jer je kod nas odležao pet godina zatvora zbog droge. Držali su me sedam dana kao taoca. Za to vreme su me psihički maltretirali govoreći da će me prebiti, iseći, ubiti, da će mi tu u Albaniji biti grob, a dobio sam i par udaraca pesnicom i sa nogom, rekao je Dorotej Stojanov za skopsku televiziju Sitel.

Prestravljen i u tuđoj zemlji, on je po svaku cenu odlučio da pobegne. U tome je i uspeo. Pod okriljem noći, on se lagano i nečujno izvukao iz kuće i ceo slučaj prijavio Policijskoj stanici u albanskom mestu Podgradec. Kidnaper je ubrzo bio uhapšen.

- Pobegao sam kroz prozor toaleta. Odatle sam se popeo na krov, a sa crepova sam skočio dole sa visine od metar i nešto. Otrčao sam do autoputa, tu sam stopirao i kidnapera prijavio albanskoj policiji, rekao je Dorotej.

Čim je prešao granicu, on je slučaj prijavio i MUP u Skoplju. Dorotej tvrdi da su u njegovoj otmici bile umešane i osobe iz Severne Makedonije, za koje će tražiti da se krivično gone.

VIDEO: Albanac na maratonu u Jagodini trčao sa zastavom ljubio krst i svi mu aplaudirali

(D. J.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA