Kada crnogorskog radnika distribucije nema na vidiku, i konj može da posluži (FOTO)

Ovo ti je ona stavka na računu "održavanje mreže"... Gospodo građani, mi smo vam ova plemenita životinja na fotografiji... Jaše Kurta, jaše Murta

  • 2
Dovođenje struje u selu kraj Bijelog PoljaFoto: Podgorički vremepolov

Ne, ovo nije fotografija iz 1946. godine. I ne, ovo nije snimljeno u zemlji trećeg sveta, zahvaćenoj ratom. Popravljanje stubova, tako što jedan od "majstora" stoji na konju, fotografisano je pre nekoliko dana u Bijelom Polju, u Crnoj Gori, mirnoj evropskoj državi.

Kako radnici lokalne distribucije ne odgovaraju na molbe seljana da im poprave stubove i normalizuju dotok struje, meštani sela Lijeska morali su da se snalaze kako znaju i umeju. Bez alata, verovatno i stručnog znanja, a sigurno bez merdevina, zbog čega je kao oslonac morao da posluži živ konj.

Jedan od "majstora" popeo se na konjića dok ostali motkama pokušavali da mu pomognu u ovom poduhvatu.

- Ovo je prava slika Crne Gore, u svakom detalju na njoj. Običan čovjek koji nije ni svjestan svoje hrabrosti i ludosti u želji da obezbjedi osnovne uslove za normalan život - napisala je jedna Jadranka. 

- Ovo ti je ona stavka na računu "održavanje mreže"... Gospodo građani, mi smo vam ova plemenita životinja na fotografiji... Jaše Kurta, jaše Murta... - dodao je Miloš.

- Pored onoliko stavki na računu, plašim se da nam ne uračunaju i stavku po konjskoj snazi - rekao je Rajko.

(Telegraf.rs/Podgorički vremeplov)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA