≫ 

Moje ime je Nikola, vozim se prema Hitnoj, devojka me ubola nožem u vrat: Na sudu pušten snimak poslednjih reči mladića koji je umirao

Transkript razgovora, kaže Nikolin otac Zdravko, i dan danas zna da posluša kako bi barem na tren ponovo čuo sinovljev glas

  • 1

"Vozim se prema Hitnoj. Devojka me spičila u venu": Tako je tekao razgovor koji je pokojni Nikola Turek (30) iz Varaždina sredinom 2017. godine uputio Centru 112 u noći ranjavanja. Nadzorne kamere snimile su njegovu devojku Nušu Bunić kako nakon zločina krvava odlazi. Danas joj sud izriče presudu.

- Moje je ime Nikola Turek. Vozim se s Drave prema Hitnoj. Cura me spičila u vratnu venu...

- Gde se nalazite?... halo, halo...da li se čujemo, halo, halo, halo...

Bivša djevojka Nuša Bunić (22) zabila mu je u vrat oštricu od 9,5 centimetara i presekla karotidnu arteriju i pobegla. Nikola je govorio isprekidano i teško je disao, zapravo - hroptao je. Na kraju se veza prekinula.

Transkript razgovora, kaže Nikolin otac Zdravko za 24 sata, i dan danas zna poslušati kako bi barem na tren ponovo čuo sinovljev glas. Dvadesetak minuta nakon prvog poziva, Centru 112 stiže i drugi uznemirujući poziv. Javio se građanin koji je Nikolu našao u lokvi krvi. Dok je čekao da ga prespoje i slušao muziku sa automata, muškarac je besnio i glasno psovao.

- Ovako, Kumičićeva ulica, tu na kraju. Čovek leži u krvi tu pored auta dole.

- Evo samo malo, da vas spojim s Hitnom...(nakon šest sekundi počinje muzika, a nakon 22 sekunde javlja se automatski operater)

Nusa Bunić, Nikola Turek Nikola Turek, Foto: Facebook

- Spojeni ste na Centar 112 Varaždin, u toku je prosleđivanje vašeg poziva

- O j*** vam p** m****(prolazi još nekoliko sekundi i onda se javio glas...)

- Hitna. Izvolite.

- Kumičićeva ulica prema Dravi, čovek leži kraj auta, sav u krvi.

- Diše?

- A diše, da.

- Otvorena su vrata, krv je po vratima, on je pored vrata.

- Poslaćemo odmah nekoga. Okrenite ga na stranu ako nije pri svesti.

- Sedi, sav u krvi. Šaljite odmah policiju - rekao je građanin koji je pokušao spasiti nesretnog mladića. Za to vreme Nuša Bunić je skinula gotovo svu odeću sa sebe i krvava je otrčala do obližnjeg poduzeća. Grudi je prekrila rukama. To su snimile nadzorne kamere. Tamo je rekla da ju je dečko napao, ali ne i silovao.

Centar 112 te je kobne noći odmah kontaktirao policiju.

- Centar je, je l’ imate dojavu od Hitne o događaju u Kumičićevoj?

- Imamo, imamo.

- Nazvao me taj, rekao je da se zove Nikola Turek i da ga je devojka ubola u vrat.

Nusa Bunić, Nikola Turek Nuša Bunić, Foto: Facebook

- Imamo tu dojavu, a kako se zove ženska.

- On se zove Nikola Turek.

- A on vas je zvao?

- Da, neposredno pre.

Nikola je ubrzo prebačen u bolnicu u kojoj je preminuo dva dana kasnije.

Presuda Nuši Bunić, poznatoj i kao "krvava Nuša", biće izrečena danas na Županijskom sudu u Varaždinu u 13 sati.

Suđenje je otpočetka zatvoreno za javnost. Djevojka je policiji rekla da je bivšeg ubila u samoobrani te je protiv preminulog mladića podnela krivičnu prijavu zbog pokušaja silovanja. Ta činjenica itekako boli Nikoline roditelje koji za svog sina tvrde da je bio osećajan i blag i da ga je Nuša i ranije klevetala i optuživala za silovanje iako na njoj nije bilo vidljivih znakova silovanja, ali je i dalje htela biti s njim u vezi. Boli ih i to što se ona brani ćutanjem i što je izjavila da se ne oseća krivom.

- Bojim se da kazna neće biti visoka. Od presude ne očekujem ništa. Isto tako se bojim da Nikola nije njena poslednja žrtva. Stalno se pitam da li se tragedija mogla sprečiti da se neko malo više pozabavio odgojem Nuše još kao deteta - očajno priča Nikolin otac Zdravko Turek, koji je zbog stresa prošle godine pretrpeo moždani udar.

Cela porodica Turek uništena je gubitkom Nikole koji je bio izrazito pozitivna osoba, a bio je prepoznatljiv, kako kaže njegova mama Branka, po svojoj "bradici" koja mu je bila zaštitni znak.

Nikola Turek Nikola turek uboden je u vrat, Foto: Facebook/Nikola Turek

- U bolnici su mu morali obrijati bradu i baš smo razgovarali da će, kada se probudi, biti razočaran zbog toga. Nažalost, nije bio ni svestan toga - kaže mama Branka.

Sve je još nedirnuto u njegovoj sobi, kao da ga čeka da se vrati.

- Počeo je uređivati unutar kuće svoj zasebni stan koji je hteo proširiti i na podrumski prostor. Sve je sam radio na uređenju. Sav namještaj je takođe sam napravio. Skupljao je i starine. Svaki dan je jednako težak. Mnogo je noći kada spavam samo pola sata. Često ga sanjam, a san je tako realan kao da je živ. Ujutro kada sam u kuhinji i vidim da su vrata njegove sobe zatvorena, pomislim da je došao doma. Još ga čekamo i nadamo se da će doći. Nismo se i nikad se nećemo pomiriti s njegovom smrću - kaže Nikolina majka, koja barem jednom dnevno ode na Nikolin grob.

Danas će napokon saznati presudu ubici svog sina, pa će se, iako ne i boli, barem rešiti neizvesnosti. Nuša Bunić mogla bi dobiti od 5 do 15 godina za ubistvo Nikole Tureka.

Redakciji 24 sata javio se i mladić koji tvrdi da je još u aprilu 2017, dakle dva meseca pre nego što je Nuša ubila Nikolu, hteo Nušu prijaviti za klevetu. Naime i njega je optužila za silovanje. Pokazao nam je i poruke koje joj je poslao u kojima joj piše da će je tužiti što na kraju nije učinio. Tvrdi i da je kontaktirao njenog oca i molio ga da se nađu kako bi popričali o Nuši i njezinom ponašanju, ali da ga je Nušin otac ignorisao. Rekao mu je i da ima četiri svedoka koji mogu potvrditi da Nuša laže te da silovanja nikada nije bilo u njihovoj vezi koja je trajala nešto manje od godinu dana.

- S Nikolom se nisam družio, ali sam ga znao iz osnovne škole, pošto smo isto godište. Žalosno je i sramotno da ga se optužuje za silovanje. Ne želim ni znati što oni proživljavaju u ovom trenutku - rekao je mladić koji je želeo ostati anoniman.

Nadzorne kamere snimile su Nušu ispred firme Aquatehnika, malo nakon 3 sata, kad je ubola Nikolu u vrat. Putem je pobacala odeću, a rukama je prekrila grudi. Svedok kaže da je tad rekla kako ju je dečko napao i bila je krvava.

EKSTREMNO UZNEMIRUJUĆI VIDEO: Ubistvo uzbekistanskog MMA borca

(Telegraf.rs/24 sata)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Presuda

    22. maj 2019 | 11:17

    Ej bre, što su momci bili sa njom kad je takva? Zao mi momka, tuga.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA