Rajko (27) "pao" u Kolumbiji: Uhapšen dok je neumorno radio na plantaži kokaina

Droga je pronađena u koletivnom smeštaju koji je Bošković koristio

  • 1

Kolumbijska policija uhapsila je Rajka Boškovića (27), rođenog u Podgorici, zbog posedovanja desetak kilograma kokaina, piše Dan.

On je, kako saznaje ovaj list, uhapšen na jednoj od plantaža kokaina u departmanu Narinjo na jugozapadu Kolumbije, koji se graniči s Ekvadorom na obali Pacifika.

Bošković je, navodno, radio na plantažama koke kao fizički radnik, a prethodno je isti posao obavljao u nekoliko južnoameričkih država. Nije poznato više detalja u vezi sa hapšenjem i da li se Podgoričanin sumnjiči za još neko krivično delo, piše crnogorski Dan.

Droga je, navodno, pronađena u kolektivnom smeštaju koji je Bošković koristio.

Kolumbija je i dalje najveći proizvođač kokaina na svetu s rekordnim povećanjem plantaža koke i potencijala za proizvodnju ove droge 2017. godine, saopštila je nedavno Kancelarija UN za borbu protiv droge i kriminala (UNODC).

Nelegalno gajenje listova koke poraslo je za 17 odsto, a kapacitet za proizvodnju kokaina porastao je za 31 odsto u odnosu na 2016. godinu, na 1.378 tona, najviše od kada je počelo vođenje podataka navela je ta organizacija u svom godišnjem izveštaju objavljenom u Bogoti, glavnom gradu Kolumbije.

Ovo nije prvi slučaj hapšenja crnogorskih državljana zbog šverca narkotika u svetu. Nedavno su u Kolumbiji uhapšena dvojica Crnogoraca, a pomorci iz naše susedne zemlje, zbog šverca narkotika hapšeni su i u Peruu, Panami, Južnoafričkoj Republici i Venecueli.

(Telegraf.rs/Dan)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 👵🏻

    28. maj 2019 | 13:09

    Da je izučio zanat čekala bi ga svetla budućnost-splavovi, starlete, skupi automobili, vile, avioni...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA