≫ 

Masovna tuča migranata u Velikoj Kladiši, 20 uhapšenih: Letele flaše i kamenje, nastradala i policija (VIDEO)

U tuči je učestvovalo najmanje 100 migranata

  • 3

Najmanje dvadeset osoba je uhapšeno u sredu nakon što su u prihvatnom centru za smeštaj migranata u Velikoj Kladuši izbili sukobi u kojima su napadnuti i policajci, a u kojima je bilo i povređenih, objavile su vlasti Unsko-sanske županije u Bosni i Hercegovini i policija.

Kako su preneli lokalni mediji, u prihvatnom centru došlo je do tuče u kojoj je učestvovalo najmanje stotinu migranata, a koji je trajao nekoliko sati.

Čuvari angažovani na obezbeđivanju objekta nisu mogli da savladaju nasilnike, pa su pozvali policiju, ali učesnici sukoba napali su i policajce koji su došli da intervenišu, bacajući na njih kamenje i flaše, udarajući ih metalnim šipkama.

Nakon toga policajcima je poslato pojačanje iz Velike Kladuše i Bihaća, pa je nakon intervencije nasilje zaustavljeno u ranim jutarnjim satima.

- Veći broj migranata je povređen, a u napadu su povređena i tri policijska službenika. Oštećeno je jedno policijsko vozilo - izjavio je portparol policije Ale Šiljdedić.

Nakon izgreda pozvani su i pripadnici Službe za poslove sa strancima BiH. Oni su doneli odluku da šest od dvadeset uhapšenih nasilnika bude izolovano i deportovano iz BiH.

Šiljdedić je upozorio kako je stanje među migrantima i dalje napeto, i da se ne može isključiti mogućnost izbijanja novih nereda.

U prihvatnom centru "Miral" prošlog vikenda izbio je požar u kojem je izgoreo jedan od smeštajnih objekata, a potpuno je uništen inventar koji je tamo bio postavljen.

Na području Velike Kladuše i Bihaća i dalje boravi najveći broj ilegalnih migranata koji pristižu u BiH.

Prema informacijama bezbednosnih agencija u tu je zemlju od početka godine ušlo više od sedam hiljada migranata.

VIDEO: Migranti pokušali da spuste merdevine iz kamiona u pokretu

(Telegraf.rs/Hina/Foto: Ilustracija)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA