• 2

Vlada Severne Makedonije kupuje nove gume za "mercedes" Nikole Gruevskog

Gruveski se nalazi u Mađarskoj, gde je dobio azil

  • 2

Makedonska vlada objavila je tender za nabavku automoblskih guma za službena vozila, među kojima je i sporni blindirani "mercedes" zbog čije nabavke je ranije na dvogodišnu zatvorsku kaznu osuđen bivši premjer Nikola Gruevski.

Vrednost raspisanog tendera je 77.000 evra. 

Prema dokumentaciji objavljenoj na službenim stranicama vlade, tender je raspisan za više standarnih i blindiranih automobila.

Aktuelna vlada je u više navrata tvrdila da će sporni "mercedes prodati" i sredstva uložiti u kupovinu ambulantnih vozila, ali je na kraju od toga odustala navodno zbog toga što je pomenuti autombil bio predmet sudskog postupka, koji se vodio protiv Gruevskog.

Nakon izricanja pravosnažne presude, Gruevski je tvrdio da je reč o političkom pritisku, a kasnije se iz straha za život sklonio u Mađarsku, gde je dobio azil.

Nikola Gruevski

Foto: Telegraf

Postupak protiv Gruevskog se vodio pod kodnim nazivom "Tenk" u kojem iz istih razloga osuđena na četiri godina zatvora bivša ministarka policije Gordana Jankulovska, koja još nije započela izdržavanje kazne.

Protiv Gruevskog ostuak je pokrenulo Specijalno tužilaštvo zbog trošenja državnih para u iznosu od oko 620. 000 evra za kupovinu spornog blindiranog automobila.

Ostavka na mestu poslanika bivšeg premijera Severne Makedonije Nikole Gruevskog dostavljena je makedonskom Sobranju putem notarskog akta na mađarskom jeziku, navodi portal Plus info.

Predsednik makedonskog Sobranja Talat Džaferi u izjavi za MIA kaže da je ostavka stigla sa notarskim aktom i pratećim pečatom koji, kako je rekao, potvrđuju da je reč o ličnoj izjavi bivšeg premijera Nikole Gruevskog, koji je sada politički azilant u Mađarskoj. 

- Dobili smo je 5. juna. Poslata je da se prevodi sa mađarskog jezika i kada to bude završeno biće dostavljena poslanicima - rekao je Džaferi.

Pogledajte video: Prvi predsednik Severne Makedonije stupio na dužnost

(Telegraf.rs/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • RICINUS

    Na sve liči ali na počitarče ne liči

  • Tamara

    Kakve ce biti zimske ili letne jako nam je bitno.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima