≫ 

Radoje Petković, istaknuti Srbin u Hrvatskoj, preminuo nakon što je brutalno pretučen!

Nekoliko nedelja je bio u komi, a onda su se loše prognoze obistinile. Pripadnici srpske zajednice zgroženi su napadom na sunarodnika koji je bio izuzetno aktivan

  • 7

Radoje Petković, istaknuti član srpske zajednice koji je brutalno pretučen 24. aprila ispred jednog kafića u Viškovu, preminuo je od posledica povreda koje je zadobio u napadu, objavljeno je na Fejsbuk stranici Veća srpske nacionalne manjine Primorsko-goranske županije.

Riječka policija kao napadača je identifikovala Iliju Glavića (48), kojeg Opštinsko državno tužilaštvo u Rijeci sumnjiči za krivično delo nanošenja teških telesnih povreda. Sudija istrage na Županijskom sudu u Rijeci odredila mu je istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog dela i uticaja na svedoke.

Osumnjičeni za napad, Ilija Glavić, rodom iz sela kraj Bosanskog Broda, poznat je tužilaštvima Republike Srpske i Bosne i Hercegovine.

- Na osnovu izjava svedoka Ilija Glavić je na listi osumnjičenih u predmetima koje je Haški tribunal još 2006. predao Tužilaštvu BiH. Sumnjiči se za premlaćivanja, teške povrede i silovanja po brodskim logorima u proteklom ratu - potvrđuje Marko Grabovac, predsedavajući Savetodavnog odbora Instituta za nestale osobe Bosne i Hercegovine i predsednik Udruženja za traženje zarobljenih boraca i nestalih civila iz Broda.

Radoje Petković, potpredsednik Veća srpske nacionalne manjine Grada Kastva i građevinski preduzetnik, zadnjih je nekoliko nedelja bio u komi u KBC-u Rijeka, a loše prognoze su se obistinile.

Podsetimo, Petković je nakon kratke prepirke sa Glavićem u lokalu krenuo prema svom automobilu. Glavić ga je sustigao na parkingu i brutalno napao.

Na snimcima nadzorne kamere vidi se da Glavić nije odustajao od udaraca čak ni kada je Petković izgubio svest i pao na tlo.

Tadašnje izjave Milana Erakovića, pravnog savetnika SNV-a u Rijeci, sugerisale su da je moguće da je napad bio etnički motivisan.

Pripadnici srpske zajednice zgroženi su napadom na sunarodnika koji je bio izuzetno aktivan.

(Telegraf.rs/Večernji list)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Uroš

    10. jun 2019 | 13:39

    Laka mu zemlja! On se upokojio, ustaša će dobiti orden, a ku*va Evropa će negovati svoje ustaško čedo.

  • Cika Velja

    10. jun 2019 | 16:02

    U Hrvatskoj Srbe i dalje ubijaju!!!

  • Дејан Младеновић

    11. jun 2019 | 01:08

    Јучерашње премлаћивање Срба на Брачу ... а капетану Драгану Васиљковићу усташе продужиле притвор.Прекинути дипломатске односе са усташком државом

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA